Прес-конференція ДСЗПД 19 червня 2013 р.

11 червня 2013, 07:49
Власник сторінки
0
172

Захист персональних даних на веб-ресурсах


.
 
«Додержання вимог законодавства у сфері захисту персональних даних суб’єктами, які здійснюють обробку персональних даних з використанням веб-ресурсів»
 
Учасники прес-конференції:
Олексій Мервінський, Голова ДСЗПД
Володимир Козак, заступник Голови ДСЗПД.
 
Протягом другого кварталу 2013 року, згідно з рішенням відкритого засідання колегії ДСЗПД від 20.03.2013, проведено перевірки суб’єктів, які здійснюють обробку персональних даних з
використанням веб-ресурсів, зокрема таких як colocall.net, rozetka.ua, korrespondent.net, lb.ua. (див. http://lb.ua/news/2013/04/02/195120_gosudarstvennaya_sluzhba_zashchite.html?utm_source=lbua&utm_medium=link&utm_campaign=mainfeedbold )
Перевіряються чи будуть перевірятися найближчим часом pravda.com.ua, google.com.ua, gemius.com.ua.
 
Чи здійснюється обробка персональних даних з використанням веб-ресурсів відкрито і прозоро?

Чи повідомляються суб’єкти персональних даних – учасники опитувань, коментатори, користувачі,
читачі і відвідувачі сайту про найменування юридичної чи фізичної особи, яка здійснює їх обробку?
Чи повідомляються користувачі та відвідувачі веб-ресурсів про свої права? Чи знають вони кому передаються їх персональні дані?
Ким і з якими цілями збираються відомості про відвідування сторінок українських веб-ресурсів? Чи повинні відвідувачі сайтів знати, хто і для чого відслідковує їх дії на веб-ресурсах?
Які типові порушення виявлено під час перевірок дотримання законодавства при обробці персональних даних з використанням веб-ресурсів? Які заходи вживаються щодо усунення порушень?
 
На жаль, європейські стандарти відкритості та прозорості обробки персональних даних, поваги до приватного життя користувачів та відвідувачів сайтів, не так просто приживаються в Україні.
Подеколи виявлені порушення усуваються, в інших випадках – юридичні та фізичні особи спрямовують свої зусилля не на усунення порушень, а на ухилення від будь яких зобов’язань щодо дотримання прав суб’єктів персональних даних.
На цих, та інших питаннях буде зосереджено увагу під час анонсованого заходу.
Адреса та термін проведення заходу:  м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 8/16, прес-центр Укрїнформ, 11.00   19.06.2013 р.
Контактна особа: Павленко Олександр Васильович, тел.233-61-89.
е-mail: oleksandr.pavlenko@zpd.gov.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.