Cвічка життя чи пляшка пива?

15 червня 2013, 14:42
Власник сторінки
0
202

У понеділок, 17 червня, громадські активісти під стінами Комітету ВРУ під час Погоджувальної ради запалять 100 свічок як символ життя важкохворих дітей. Що оберуть депутати: життя чи пляшку пива?

У понеділок, 17 червня, о 10:00 під час засідання Погоджувальної ради відбудеться акція громадських організацій, які вимагатимуть включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради на 18-21 червня пакет законопроектів № 2875, 2876, 2880, які передбачають підвищення акцизів на пиво та збільшення видатків на охорону здоров’я, насамперед – на завершення будівництва дитячої лікарні «Охматдит».

На сьогоднішній день більше сотні дітей в Україні потребують трансплантації кісткового мозку від неродинного донора, однак в Україні так і не існує жодного медичного центру, який би здійснював такі операції. Громадські активісти під стінами Комітету ВРУ під час Погоджувальної ради запалять 100 свічок як символ життя цих дітей і роздаватимуть народним депутатам листівки, в яких буде зображено дві історії – хлопчика, який пережив трансплантацію і одужав – його свіча горить, та хлопчика, якого не змогли врятувати, оскільки не зібрали достатньої кількості коштів на дороге лікування – його свіча згасла. Таким чином активісти запропонують народним депутатам зробити свій вибір: обрати свічу, що горить, і прийняти закони або ж потушити її, продовжуючи блокувати ініціативи і таким чином позбавити дітей шансу на життя. Яким буде вибір – покаже результат засідання Погоджувальної ради та готовність голосувати за законопроекти, які передбачають порятунок життя дітей.
Акція відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 18/2, будівля Комітетів ВРУ.

Контакти:
Юлія Солоха, 097-675-91-38 Коаліція «За тверезу Україну»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.