Книгарня-кав'ярня «Східна Брама» інформує про нові надходження книжок видавництв

18 червня 2013, 12:37
Власник сторінки
історик, юрист
0
145
Книгарня-кав ярня «Східна Брама» інформує про нові надходження книжок видавництв

Книга «Соловки» Антоніни Листопад — подія в українській літературі. Поезія одухотворила документалістику. Книга «Соловки» – це Україна на Соловках. Соловки» – не просто поетична епопея довжиною в 600

Лепкий Богдан. ВИБРАНІ ТВОРИ: У 2 Т. Т. 1. 

До першого тому «Вибраних творів» видатного українсь­кого письменника та громадсько-культурного діяча Богдана Сильвестровича Лепкого (1872—1941) ввійшли його поезії, вір­шовані драми, повість «Зломані крила», оповідання та новели, а також спогади. Більшість цих творів опубліковано в Україні вперше. 

Листопад Антоніна. СОЛОВКИ: поетична епопея. 

Книга «Соловки» Антоніни Листопад — подія в українській літературі. Поезія одухотворила документалістику. Книга «Соловки» – це Україна на Соловках. Соловки» – не просто поетична епопея довжиною в 600 років, це цілий Світ на одному Острозькому човні, де начебто третина Людства – Українці. Прочитаєш — осягнеш найголовніший закон життя: що посилаєш уперед, те неодмінно отримаєш назад. Як не до себе, то до своїх поколінь... Україна на Соловках – це наша незагойна рана, це наші не знайдені ще могили. Україна на Соловках – це мощі Святого Петра Калнишевського,велик о­мученика, канонізованого в 2008 році разом із Ярославом Мудрим і Ост­розьким князем Костянтином. Україна на Соловках – це наші щорічні прощі на Дні Пам'яти. В серце, як у Біле море, впадуть великі і малі імена Українських в'язнів-соловчан. Ця Книга – це попередження про наслідки. Ця Книга – це Українська Пам'ять-Тризна. 

Антонич Богдан Ігор. ВИБРАНІ ТВОРИ. 

Книга містить більшість творів із літературного доробку українського письменника Богдана Ігоря Антонича (1909— 1937). Це шість поетичних збірок у повному обсязі, вибрані поезії з-поза збірок, лібрето опери «Довбуш», прозові твори, вибрані літературознавчі статті. У «Додатках» вміщено ре­цензії і статті, об'єднані в розділ «Рецептивний контекст», а також листи до Б. І. Антонича, спомини про нього та лі­тературознавчі дослідження. Подано широку бібліографію і фотоматеріали. 

АРХІВ РОЗСТРІЛЯНОГО ВІДРОДЖЕННЯ: матеріали архівно-слідчих справ українських письменників 1920-1930-х ро­ків 

У цій книзі подано матеріали з архівно-слідчих справ семи українських письменників доби Розстріляного Відродження: Мечислава Гаска, Володимира Ґжицького, Мирос­лава Ірчана, Якова Кальницького, Олекси Слісаренка, Івана Ткачука й Михайла Ялового, — які зберігаються в архівах Харкова. 

Багряний Іван. ВИБРАНІ ТВОРИ. 

Видана в серії «Розстріляне відродження» збірка вибраних творів Івана Багряного (1906 – 1963) презентує його постать як різнобічно обдарованого автора не тільки художніх та поетичних творів, але також і публіциста й громадського діяча. До збірки увійшли роман «Людина біжить над прірвою», видання якого до цього часу здійснювалося лише в діаспорі й було малодоступним для українського читача, вибрані поезії зі збірок «До меж заказаних», «Золотий бумеранг», поема «Гуляй-поле», а також оповідання «Пацан», що друкується вперше з 1928 року. Книга також уміщує окремі публіцистичні твори й літературно-критичні статті Івана Багряного («Думки про літературу», «Народження книги») та добірку досліджень творчості письменника, зокрема дослідження роману «Сад Гетсиманський» Григорія Костюка, Олександра Шугая та Олександра Ковальчука, статті Юрія Шереха й Остапа Тарнавського. Окрім того, у збірці представлена вичерпна бібліографія життя й творчості автора. 

Ольжич Олег. ВИБРАНІ ТВОРИ. 

Як не дивно, в Україні досі не так багато знають про одного з найвидатніших українських поетів, пражанина Олега Ольжича. Хоча його бурхлива біографія, ореол героїки та джентльменства, неймовірна інтелектуальна та творча сила не можуть не вражати. Він був надзвичайно багатогранною людиною – поетом, доктором археологічних наук, політиком, ідеологом українського націоналізму. Під час Другої Світової війни керував націоналістичним підпіллям на окупованій німцями Україні, організував антинімецьке підпілля. У 1944 році був закатований нацистами у концтаборі Саксенгаузен. 

Крім якнайповнішої добірки поезій («Рінь» (1935), «Вежі» (1940), посмертно виданої – «Підзамча» (1946), а також 82 вірші з-поза збірок), до книги увійшли декілька ранніх оповідань, вибрані публіцистика та листування Ольжича. А саме: статті «Голод і сучасна українська література», «До проблеми культурної ділянки», «В авангарді героїчної доби», «Дух руїни», «Українська історична свідомість», «Українська культура»; останнє звернення Ольжича до співвітчизників – «У Свят-Вечір» (із 1943 року); листи до батька, поета Олександра Олеся, і матері, Віри Свадковської-Кандиби, до Галини Грачової і Марини Антонович, а також 15 листів до Дмитра Донцова. 

Свідзінський Володимир. ВИБРАНІ ТВОРИ 

Видавництво «Смолоскип» продовжує серію «Розстріляне Відродження», пропонуючи увазі читачів поетичний доробок Володимира Свідзінського (1885-1941) — поета, котрий за життя не був поцінований належним чином, після загибелі тривалий час перебував у забутті й лише зараз повертається в українську літературу як одна з її найяскравіших і першорядних зірок. Крім оригінальної авторської спадщини, видання містить літературно-критичні статті й спогади, присвячені поетові, а також бібліографію та цікаві фотоматеріали. 

Хвильовий Микола. Вибрані твори 

Пропоновані вибрані твори Миколи Хвильового (1893-1933) мають на меті комплексно представити неординарну постать автора — батька новітньої української прози та ідеоло­га культурного відродження 1920-х рр. До тому увійшли най­кращі зразки поезії, прози, публіцистики, а також епістоля­рію письменника. Крім того, видання містить ключові рецеп­ції його доробку й відповідну бібліографію. 

Слісаренко Олекса. ВИБРАНІ ТВОРИ 

Пропонуємо увазі читачів вибрані твори Олекси Слісаренка (1891-1937) —талановитого прозаїка, майстра гостросюжетної психологічної новели, а згодом роману й повісті, що починав як поет-символіст, підписував маніфести футуристів і конструктивістів, потім обстоював чисте мистецтво, сповіду­вав авангардистську деструкцію, зрештою почергово був чле­ном «Комкосмосу», «Аспанфуту», «Комункульту», «Гарту», ВАПЛІТЕ, «Техно-мистецької групи «А"». До видання також увійшли спогади про письменника та статті критиків 1920-х рр. і сучасних дослідників. 

Книгарня-кав"ярня « Східна Брама» знаходиться за адресою: м.Луганськ, вул. Радянська, 54 ,ТЦ « Центральний» , 4 поверх

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.