Містер Шувалов і FEMEN

18 червня 2013, 13:41
Власник сторінки
0
188
Містер Шувалов і FEMEN

Після гучних акцій у Німеччині, Росії, Білорусі, на балконах посольств іноземних країн тощо FEMEN стали відомими і у той же час – зручним і виробленим механізмом реалізації чужих задумів.



В ніч на 18 червня декілька активісток сумнозвісного руху FEMEN влаштували нічну облаву на місце ночівлі в Києві білоруського президента Олександра Лукашенка.  Опівночі вони прийшли з факелами в руках до будівлі, де перебував високопосадовець, з гаслами "Живє Білорусь!", "Здохни, Лукашенко!", "Fuck diktator!", "Ізийді, худобо!". Відверто кажучи, після чергового затримання і остогидлих провокаційних акцій «FEMEN» задаєшся питанням – Кому вигідно? Хто стоїть за цим примітивізмом думки і дії?

Невеличке дослідження просторів Інтернету при відкриває завісу таємниці для середньостатистичного мешканця столиці, який глибоко не вникає у підтекст того, що відбувається. Адже насправді люди сприймають завершену дію, а не попередній задум. Видовище – запорука успіху. А от саме видовища у акціях емансипованих українок вистачає.

Після гучних акцій у Німеччині, Росії, Білорусі, на балконах посольств іноземних країн тощо FEMEN стали відомими і у той же час – зручним і виробленим механізмом реалізації чужих задумів. За матеріалами мережі чітко прослідковується шлях від керівника FEMEN Жанни Гуцол до «чорного» політтехнолога, росіянина за національністю, Ігоря Шувалова, який нині є спонсором і ідеологом «секс-терористок».

Особа далеко неоднозначна, Ігор Шувалов активно працює на вітчизняному політичному рингу ще з початку 2000-х, неодноразово брав участь у політичних проектах як опозиції, так і влади. Вони ж бо постійно міняються місцями, то ж сильно і не вслідкуєш. Одним словом – проплачений піарщик, Шувалов працює всюди де платять і де необхідно вилити бруд на опонента.

Перечитуючи публікації з репортажами про акції «FEMEN» за кордоном, зокрема у Німеччині під час візиту туди президента Росії В.Путіна, помітною стала особливість перетину державного кордону ФЕМіністками, під надуманими приводами участі у семінарах, нарадах і т.п. У жодному випадку ніде в документах не значилась назва організації «FEMEN», термін перебування був завчасно завищений із врахуванням часу на підготовку акції. Усе в стилі Шувалова. Відповідали розмаху акції й умови проживання учасниць з «FEMEN» у найпрестижніших готелях Ганновера. І усе заради декількох хвилин світового резонансу. Нагадаю, що 8 квітня напівоголені «феміністки» влаштували акцію проти російського президента В.Путіна на промисловій ярмарці в Ганновері, яку він відвідав спільно з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Підсумовуючи короткий нарис з новітньої історії «FEMEN», приведу для прикладу витяг з інтерв’ю відомого в Україні політолога Володимира Фесенка російському інформагентству «Росбалт»: «Цей проект (FEMEN) буде використовуватись для того, щоб за гроші привертати увагу до різних інформаційних приводів. Ходять слухи з приводу інвесторів, у тому числі я чув про російськй слід у цьому проекті. Радикальні феміністки привертають увагу світових ЗМІ, що в подальшому можна використовувати для залучення додаткових інвестицій, для комерціоналізації проекту, для використання дівчат у великих політичних іграх». У тому ж репортажі журналісти прямо зазначають, що замовником  проекту FEMEN може бути політтехнолог Ігор Шувалов.

Суть співпраці зрозуміла – він їх кормить, він їх поїть, він їх і танцює. Питання в іншому – чим не вгодив Шувалову Лукашенко, чиї кошти на цей раз він відпрацьовує, скільки ще часу Шувалов буде використовувати українських дівчат для своїх «сутенерських» справ і скільки ті ж дівчата будуть роздягатись за гроші, декларуючи надважливість своїх жіночих прав. А такі дії, беззаперечно, не красять українських дівчат і Україну як високоморальну державу.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.