Чи переважить справедливість депутатську жадібність?

19 червня 2013, 07:36
Власник сторінки
Народний депутати України, 21 виборчий округ, Волинське Полісся
0
503

Скільки існує незалежна Україна, стільки й обговорюється в суспільстві проблема існування в країні надлюдей, що мають недоторканість, депутатські пільги, депутатські зарплати та багато чого іще.

Тільки ледачий кандидат в депутати під час передвиборчої кампанії не обіцяв своїм виборцям, що буде до останнього боротися за скасування депутатських пільг та недоторканості. Але це тільки на словах. Бо щойно доходило до голосування, депутатська рішучість кудись зникала. Як результат – провал голосування щодо скасування депутатської недоторканості і депутатських пільг. Тож як  би не виправдовувалися депутати, чиїх голосів не вистачило для скасування – результат той самий – депутати лишилися недоторканими, зі всіма пільгами, а передвиборчі обіцянки залишилися обіцянками.   

19 червня на пленарному засіданні Верховна Рада буде розглядати законопроект народного депутата Павла Розенка №1236 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)». З прийняттям цього закону Президент України, народні депутати всіх скликань, колишні члени уряду, отримуватимуть пенсію на загальних підставах без «особливого принципу нарахування», як і пересічні громадяни.

 Закликаю всіх народних депутатів, які мають відповідальність перед своїми виборцями, підтримати цей законопроект, бо я вчиню саме так. Переконаний, що більшість позафракційних депутатів також проголосує «за». В умовах збільшення пенсійного віку та невиплат дітям війни, «чорнобильцям» та іншим соціально незахищеним категоріям громадян,  спеціальні пенсії для міністрів та депутатів виглядають просто цинічно. Більш того, я переконаний, що жоден екс-міністр не живе на саму лишень пенсію й не чекає щомісяця пенсію. Треба взяти за правило, що будь-які скорочення видатків з бюджету законодавча та виконавча влада мають починати з себе, і лише потім поширювати це на громадян.

Степан Івахів,

народний депутати України, 21 виборчий округ, Волинське Полісся

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: пенсійна реформа,Івахів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.