У Львові серед покупців квартир зявилися вимагачі

19 червня 2013, 08:57
Власник сторінки
0
329
У Львові серед покупців квартир зявилися вимагачі

З заявою стосовно вимагання коштів групою осіб звернувся в правозахисну громадську організацію гр. Володимир Нагула.

З заявою стосовно вимагання коштів групою осіб звернувся в правозахисну громадську організацію гр. Володимир Нагула.

Він стверджує, що в квітні 2013 року продав свою частку в квартирі, яку  разом з своєю тіткою по-батькові отримав раніше у спадок.  Покупцем квартири, його частки та частки його тітки (тобто всієї квартири),  була літня жінка пані Тетяна Х.

В заяві гр. Володимира Нагули йдеться, що після того, як були  виконані усі умови договору, до нього та його нареченої почав дзвонити п.Олексій, який себе представив онукою покупця квартири – пані Тетяни Х та інші  невідомі особи з різних телефонних номерів операторів мобільного зв’язку. Вони  вимагали кошти, різне майно. При цьому погрожували  побиттям та згвалтуванням  нареченої,  побиттям його особисто. Виправдовували свої дзвінки вище згадані особи, неякісними умовами комфорту купленої квартири. То їм видавалося раніше що стелі вищі, то комора в підвалі замаленька, то дверна ручка раніше була іншого відтінку кольору… За всі ці вигадані незручності вимагалися значні суми коштів, а у разі невиконання вимог – фізичне насильство. Для того щоб додатково справити враження, вимагачі називали якогось генерала, який ніби то їх «кришує» та Дубневичів.

Сам заявник вважає, що покупець квартири, особа яка представлялося онукою Олексієм, інші особи, які себе не називали – є колективом вимагачів або людей, які обєдналися із іншою злочинною метою.

Ми направили заяви в прокуратуру у службу безпеки України. Отож, вимагачами скоро займуться. Самому заявнику порадили записувати всі номери телефонів, з яких телефонують його кривдники.

З досвіду діяльності нашої правозахисної організації, нам такий комплекс заходів з боку покупця видається скорше за аферизм ніж реальне вимагання. На мою особисту думку, особи які телефонують намагаються викликати заявника на нецензурну лексику у відповідь. А всі приводи, під якими вони дзвонять – надумані для того, щоб потім підготувати грунт для відповідної заяви у суд про моральну шкоду, начебто завдану покупцеві. Якщо врахувати той факт, що сам покупець є інвалідом 2-гої групи, то судові видатки нею сплачуватися не будуть. Отож, в своїй позовній заяві вона зможе вказати будь яку суму відшкодування, навіть неадекватну!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вимагання,нерухомість,ГО СПАС,Олег Пилипенко,Володимир Нагула,аферисти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.