Яценюк прагне виключити з фракції А.Гриценка та І.Луценко

19 червня 2013, 17:42
Власник сторінки
0
244

Свого роду «чистку кадрів» з початком нового тижня розпочав А.Яценюк на посаді голови політради партії.

Спостерігаючи перипетії сучасного політичного життя, зокрема після гучного «об’єднання» Батьківщини та Фронту змін, диву дивуєшся, як в одній банці помістилось стільки павуків. Однак таке злиття для ряду старих «батьківщинівців» може найближчим часом повернутись втратою не тільки певного впливу, а й членства у партії.

Свого роду «чистку кадрів» з початком нового тижня розпочав А.Яценюк на посаді голови політради партії. І якщо різка критика з його боку на адресу А.Гриценка була очікувана, то камінь в город сім’ї Луценків Яценюк кинув зненацька.

Саме таке враження про політичний тиск склалося у депутата фракції, дружини «вічного ГеволюціонеГа» Ірини Луценко. Як свідчать присутні на засіданні фракції «Батьківщини» депутати, Ірину Луценко з невідомих для неї причин відверто ігнорувала значна частина присутніх, уникаючи розмов та спілкування. Це, в свою чергу, пояснюють різкими висловлюваннями Ю.Луценка щодо М.Мартиненка, названого «генератором тушок», та прихованого протистояння між Луценком та Яценюком, яке тягнеться ще з часів міністерських буднів Юрія Віталійовича. Пам’ятаємо гострий сарказм Луценка про те, що «Тільки в нашій країні кролик може вирішити, що він - цар звірів. Яценюк - Президент - це прикольно». Так у червні 2009 року тоді ще лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ України Ю.Луценко на прес-конференції у Львові прокоментував наміри лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка балотуватися у Президенти України.


Дійсно влучно сказано. Однак тепер Луценко не міністр, а його дружина, як депутат,  підконтрольна Яценюку. Подейкують, що Ірину Луценко можуть «попросити» із фракції слідом за А.Гриценком, як то кажуть - за компанію. Водночас і Юрі може перепасти «на горіхи» за новими звинуваченнями у зловживаннях на посту «головного міліціонера країни».

Що ж до екс-міністра оборони Гриценка, то видається, що простим виключенням з фракції Анатолій Степанович не відбудеться. Протистояння між ним та впливовими лідерами опозиції можуть набрати обертів у досі незвичному для Гриценка ракурсі, оскільки Яценюк для посилення ефекту боротьби з «іновірцями» не виключає ініціювання поновлення кримінальних справ щодо екс-міністра оборони за зловживання на посаді – привласнення земель розформованих військових частин та розбазарювання коштів.


Як зазначають особи, наближені до очільників «Батьківщини», у Гриценка є один варіант вирішення конфлікту. За рекомендаціями «пастора» Турчинова  Анатолій Степанович  чесно складає мандат депутата і доводить свою політичну спроможність на довиборах у якомусь із 5-ти «проблемних» округів. Як то кажуть – зможеш, молодець, не зможеш, - сам дурак. А враховуючи заяву лідерів «об’єднаної опозиції» про те, що на округи підуть ті ж кандидати, що були, Гриценку відводиться роль хлопчика для биття, без політичної підтримки і логотипу «Батьківщини» на банерах.

Вибір, погодьтесь, невеликий. Як вирішить цю патову ситуацію Гриценко, допоки не відомо, однак видається, що саме такий варіант розвитку подій його аж ніяк не влаштує. Що ж до Ірини Луценко, то їй, в особі чоловіка, швидше за все, буде запропоновано варіант інформаційної мовчанки. Поки Юра творить «Третю республіку» - ні слова  проти Яценюка і «побратимів». Ну і, можливо, дотримання певних рекомендацій щодо тем промов з імпровізованих трибун під егідою тієї ж «Третьої республіки». Своєрідна кругова порука – поки Юра говорить те, що треба, ти у фракції, тільки скаже що не так, «гудбай», Іра.

У цікавий час живемо, панове. Повертаючись до початку статті, хочеться спрогнозувати, хто ж у банці з павуками виявиться найспритнішим. А може банка «випадково» вибухне із середини від критичної маси міазмів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.