Чому бандерівці мають підтримати генерала Зода. Рецензія на "Людина зі сталі"

25 червня 2013, 19:11
Власник сторінки
0
224

Справжній патріот, справжній бандерівець, який піде у кінотеатр на фільм "Людина зі сталі", повинен вийти зі стійким переконанням: Мій герой - генерал Зод!

Голівуд випустив чергову жуйку для розслаблених мізків - чергову серію пригод Супермена. Сучасні спецефекти, чудова картинка, казкові краєвиди інших планет, космосу, цікаві костюми, зорельоти. Вже звичний сценарій боротьби Добра зі Злом, в якому Добро, зрозуміло, переможе.

І все, аби підвести глядача до думки - який же Супермен герой! На яку жертву пішов він заради Землі та людства!

Але хіба це так?..

Давайте згадаємо початок стрічки. Планета Криптон, велична колись цивілізація винахідників та колонізаторів космосу, перебуває в занепаді внаслідок панування демократичного уряду "законників". Купка деградантів із слідами фізичного та розумового виродження втратила здатність усвідомлювати небезпеку, яка загрожує планеті та племені, а тому продовжує вести їх у згубному напрямку, незважаючи на попередження з боку батька Супермена Джор-Ела та генерала Зода.

Останній, ризикуючи кар'єрою та життям, здіймає заколот, але, будучи в меншості, невдало, за що разом зі сподвижниками покараний фактично довічним ув'язненням.

"Законники" відновлюють примарний контроль над Криптоном, але незабаром гинуть разом із планетою. Генерал Зод, що знаходився у орбітальній тюрмі, вижив і заклявся відновити Батьківщину за допомогою "Кодексу" - генетичної інформації про все живе на Криптоні, яку викрав Джор-Ел та відправив на Землю разом зі своїм сином. 

Не вдаючися у переказ подальшої історії фільму, одразу перейдемо до моменту, коли генерал Зод знаходить Супермена та пропонує йому разом відновити Криптон. Виявляється, що "Кодекс" - всередині Супермена. Його батько вживив до його клітин всю інформацію про планету. Тож Супермен виявився єдиним, хто взмозі відновити своє Плем'я.

Проте він відмовляється від пропозиції генерала Зода приєднатися до його команди та відновити Криптон, бо зробити це генерал планує ...на Землі. Для цього він навіть вмикає потужний пристрій для тераморфування нашої планети. Зрозуміло, що все живе разом із людством, загине. Генерал Зод говорить це чесно та відкрито, як і належить військовій людині, яка ризикнула кар'єрою і була покарана, а також пролетіла увесь Всесвіт заради свого Племені.

Але Супермен опирається, вбиває генерала Зода і руйнує пристрій для тераморфування. Підкреслюю: він вбив останніх представників Свого Племені заради порятунку людства, яке навіть не здогадувалося про існування Супермена і, як це видно у стрічці, часто не надто прихильно до нього ставилося. Більше того - все дитинство змушували приховувати своє єство.

Глядач може навіть заплакати - який хороший, врятував мачуху. Герой! Та подумайте - як ви назвете українця, який вб'є останнього представника свого Роду заради чужинців, які все життя змушували б його цуратися свого походження?

Героєм? Козаком? Бандерівцем?

Хіба Герой, на якого покладена історична місія збереження та відновлення Генетичного коду Свого Племені, завадить цим планам заради химерного підробітку у газеті в Нью-Йорку, скупченні сумнівних людей та спокус?

Щоправда, "Кодекс" наразі збережений. Він досі всередині Супермена і, можливо, в другій частині нам покажуть, як сумління поверне його до тями. Тож надіє - є.

А справжній патріот, справжній бандерівець, який піде у кінотеатр на фільм "Людина зі сталі", повинен вийти зі стійким переконанням: Мій герой - генерал Зод!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.