Німеччина здивована «Батьківщиною»

26 червня 2013, 18:41
Власник сторінки
0
203

Немиря доніс до відома німецьких дипломатів, що ЄС зобов’язаний зайняти принципову позицію щодо лідера «Батьківщини» а, у випадку перебування Тимошенко у в’язниці, відмовитись від Угоди про Асоціацію

«Ув’язнена Тимошенко заважає Євроінтеграції» - до такого висновку дійшли Голова Комітету ВР України з питань євроінтеграції Григорій Немиря в ході проведення зустрічі з заступником Посла Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен, а також депутатом Бундестагу - віце-спікером Європарламенту Віолою фон Крамон.

У ході зустрічі сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні з її прив’язкою до євроінтеграційних перспектив та проблеми засудженої Юлії Тимошенко.

Несподіваною стала заява Віолі фон Крамон про необхідність вирішення питання по Тимошенко до Вільнюського саміту Східного партнерства, на якому передбачається підписати Угоду про Асоціацію «Україна-ЄС».

Немиря миттєво підхопив настрої німців та вочевидь захопився. Він розповів, яку в ЄС зобов’язані зайняти принципову позицію щодо лідера «Батьківщини» та відмовитись від Угоди про Асоціацію, у випадку перебування Тимошенко у в’язниці.

Тим самим Немиря поставив у незручну позицію саму Віолу. Напевно він досі не усвідомив, що такі рішення ЄС вже давно втілило б у життя, якби це не було таким чутливим питанням.

Віола фон Крамон наперебій з Анкою Фельдгузен, як справжні дипломати, засипали декларуваннями «націленостей», «намірів», «бажань знаходження шляхів до проведення відповідної роботи в Україні та Німеччині», а також гарантували розкриття озвучених Немирею позицій перед європейським політикумом.

Немиря не зупинився на досягнутому. Разом із Євгенією Тимошенко прийняв участь у розширеному саміті Європейської народної партії, який проходив у Відні. І знову ж таки ними було піднято питання звільнення Юлії Тимошенко. Проте Григорій Михайлович не враховує, що воно не єдине серед вимог Євросоюзу, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію «Україна-ЄС», тому будь-які гарантії, висловлені йому у кулуарах саміту навряд чи, вплинуть на вирішення проблеми українських «політв'язнів» у ключових структурах ЄС.

Щиро кажучи, викликає сумнів відповідність займаній посаді політика, який прикриваючись своїми повноваженнями та гаслами євроінтеграції, вирішує виключно вузькокорпоративні цілі однієї політичної сили.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.