29 червня в книгарні-кав'ярні «Східна брама» відбулась зустріч з письменником Па

30 червня 2013, 11:01
Власник сторінки
історик, юрист
0
186
29 червня в книгарні-кав ярні «Східна брама» відбулась зустріч з письменником Па

Особливо цікавою для присутніх стала розповідь Павла Правого про свою останню книжку "Святослав, каган руссов ", яку написано в жанрі історичної публіцистики. В ній автор критикує позицію офіційної іс

 29 червня в приміщенні книгарні-кав`ярні "Східна брама" відбулася зустріч з письменником , істориком  Павлом Правим.


Автор розповів присутнім про свою творчу кар`єру, про книжки які вийшли і які лише плануються до видання.

Особливо цікавою для присутніх стала розповідь Павла Правого про свою останню книжку "Святослав, каган руссов ", яку написано в жанрі історичної публіцистики. В ній автор критикує позицію офіційної історіографії щодо давнього минулого українського народу - історії середньовічної Русі. На думку Павла Правого справжню історію князів з роду Рюриковичів, і справжня історія Руси з політичних причин спотворено і повноцінне її дослідження ще попереду.

Презентація такої книги неодмінно мала здійняти фурор. Адже не кожного дня письменник вщент руйнує всі кліше та історичні шаблони, нав’язувані нам ще з часів позаминулого тисячоліття. А якщо ще й взяти до уваги те, що автор є мешканцем Луганська, носить псевдонім «Правий» та відкрито заявляє, що історія здебільшого переписувалась з подачі східного сусіда та церковних верхів, то презентація такої книги цілком прогнозовано зібрала широку аудиторію.
Що ж до самого дослідження Павла Правого, то вже під час презентації виникла гостра дискусія з приводу деяких історичних реалій. Але, як зазначив сам автор, «неможливо писати книгу про історію чи релігію і не викликати хвилі обурення в одних, та щирого захоплення в інших. Я не претендує на істину в останній інстанції, в моїй книзі більше акцентів та запитань, аніж історичних досліджень. Це насамперед історико-журналістське есе. Метою його написання – є привернення уваги до «білих плям» та неузгодженостей в офіційних версіях нашої історії. Теми, що в ній підіймаються, можуть стати напрямками для не однієї докторської дисертації».


Павлом Правим загалу було також репрезентовано інші свої книги - містичні трилери "Година Чорного Причастя", "Тінь Люцифера", "Прокляття обраного". На думку автора в Україні зараз дуже не вистачає саме такої літератури - популярної, яка б слугувала інструментом для залучення молоді до читання в тому числі й українських книжок.


На завершення Павло Правий подякував українській книгарні-кав`ярні "Східна Брама" за гостиність і відзначив, що, на жаль, не лише на Сході України, але й в усій державі дуже мало подібних закладів, де можна не лише придбати якісну українську книжку, а й обговорити її чесноти та вади.


Господар книгарні Дмитро Снєгирьов відзначив, що подібна зустріч - не остання: організація презентацій, зустрічей та круглих столів в книгарні-кав`ярні "Східна Брама" вже фактично стала гарною традицією.

http://www.news.lugansk.ua/index.php?newsid=3242

БФ" Підтримки Українських ініціатив"









Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.