Про рішення Кабінету Міністрів України щодо ліквідації ОДАУ

30 червня 2013, 15:26
Власник сторінки
0
273

Викладачі та студенти проти обєднання ОДАУ та ОНАХТ

26 червня 2013 року на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято розпорядження "Деякі питання оптимізації управління вищими навчальними закладами", згідно ягого має відбутися ліквідація ОДАУ, як юридичної особи шляхом його приєднання до ОНАХТ.
Таке рішення Уряду було прийняте без погодження з трудовим колективом університету, що викликало обурення серед професорсько-викладацького складу, студентів, їх батьків та випускників. Оскільки це не відповідає інтересам держави і працівників університету та порушує їх права. Ця новина викликала бурхливий резонанс на телебаченні, в пресі та інтернеті. Так як ОДАУ - самодостатній заклад із довгою та шанованою 95-річною історією. За цей період були сформовані наукові школи різних напрямків, налагоджені зв'язки з аграрними підприємствами Одеської області та України вцілому, підготовлено безліч висококваліфікованих спеціалістів, які сьогодні працюють в різних сільгоспформуваннях як України, так і світу, створена база для підвищення кваліфікації працівників сільськогосподарських підприємств. Випускники ОДАУ - це наша гордість! Їх цінують у всіх сферах АПК.
Отже, приєднання ОДАУ до ОНАХТ знищить набуті роками досвід і наукову базу, існуючі та вже реалізовані програми аграрного розвитку не лише Одещини, а й півдня України. Не можна руйнувати мрії та сподівання сьогоднішніх студентів-аграріїв на отримання освіти саме в цьому славетному ВНЗ.
Тому ми звертаємось до Голови Уряду, пана М.Я. Азарова, та до всіх, кому не байдужа доля ОДАУ. Не дозвольте об'єднання двох різних за профілем вузів, що може призвести до ліквідації аграрної освіти в Одеській області та дефіциту висококваліфікованих спеціалістів-аграріїв.
З повагою, викладацький склад економічного факультету ОДАУ
P.S. Чекаємо на Ваші відзиви та коментарі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.