Арсеній Яценюк сприяв легалізації одностатевих шлюбів у США

03 липня 2013, 09:05
Власник сторінки
0
178

Яценюк переконав суддів Верховного суду США, що позбавлення гомосексуальних пар права отримати допомогу по соціальному забезпеченню не відповідає демократичним нормам

Під час візиту до США, який відбувся з 23 по 26 червня,  Арсеній Яценюк провів зустріч з представниками Верховного суду Сполучених Штатів Америки та переконав їх визнати неконституційним положення федерального закону, який позбавляє гомосексуальних пари, що перебувають в офіційному шлюбі, пільг, на які мають право гетеросексуальні подружжя.

У розмові із суддями Арсеній Яценюк порівнював роботу вітчизняної судової гілки влади з американським правосуддям, а також зазначив співбесідникам, що, хоча американська судова влада й вважається приведеною до сучасних демократичних норм, в Америці мають місце утиски прав представників сексуальних меншин.

Він переконував суддів, що особи нетрадиційної сексуальної орієнтації, лесбійські та гей-родини, також потребують соціального захисту та мають право на повноцінне життя.

А.Яценюк навів  приклад мешканки Нью-Йорка Еді Уіндзор, давньої знайомої своєї рідної сестри Аліси Стіл, яка проживає у Сполучених Штатах Америки.

У 2007 році Еді Уіндзор уклала шлюб з Теа Кларою Спайер, а після смерті Спайер влада відмовила її дружині в наданні пільг, на які вона мала право. Після цього, Уіндзор виступила позивачем у суді по справі про визнання частини відповідного законодавства неконституційним.

Яценюк переконав суддів Верховного суду США, що позбавлення гомосексуальних пар права отримати допомогу по соціальному забезпеченню не відповідає демократичним нормам.

Як наслідок, після зустрічі за скасування відповідного положення Закону проголосувало п'ятеро з дев'яти суддів Верховного суду США, що зрівняв одностатеві шлюби з традиційними.

Водночас, викликає подив заява А.Яценюка від 18 березня цього року про те, що він ставиться до гей та лесбійських пар як християнин і греко-католик та не підтримує одностатевих шлюбів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.