Стратегія втечі Тимошенко за кордон

03 липня 2013, 11:31
Власник сторінки
0
162

В певних партійних колах активно обговорюється заява Валерія Стригуна про відомі йому наміри втечі Юлії Тимошенко з України

В певних партійних колах активно обговорюється заява Валерія Стригуна про відомі йому наміри втечі Юлії Тимошенко з України. Дана стратегія була розроблена юристом ВО «Батьківщини» Сергієм Власенком, який під приводом лікування Тимошенко за кордоном, намагається вивезти її за межі України.

Стригун оцінює шанси засудженого лідера ВО «Батьківщина» як цілком імовірні. Звісно ж, що Вона отримала відповідні гарантії ЄС, однак не слід забувати, що «питання Тимошенко» не є єдиним чи ключовим серед вимог Євросоюзу, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію «Україна-ЄС», проте і не останній важіль у двосторонньому діалозі з Україною. Маніпуляція «питанням Тимошенко», на його думку, дуже вигідно впливає на процес ведення складних маневрів з Європою.

У той же час, він не виключає, що найближчим часом Тимошенко вдасться до інспірування чергових «резонансних подій». Оголошення акцій непокори, імітації загрози її здоров’ю, конфлікти із співробітниками Державної пенітенціарної служби України. Такі забаганки та «непокори» всіляко підтримуються політсилами, про що ж будуть говорити сильні світу цього, якщо її звільнять?

А от кого зовсім не хвилюють питання суспільно-політичної ситуації в Україні з її прив’язкою до євроінтеграційних перспектив та проблеми засудженої Юлії, так це Турчинова, як, по правді кажучи, і інших керівників опозиційних сил. Їм потрібна ув’язнена Юля, яка і керувати опозицією не заважає і приводів для піару нових лідерів створює чимало. Скажіть, на чому буде піаритись Яценюк чи Кличко, якщо уявити, що Юлю відпустили?

Юлія Володимирівна зробила стратегічну помилку, поклавшись на свого споконвічного соратника. Завдяки гризні Яценюка і компанії за надбання, що дісталось їм від Тимошенко, місця в «Батьківщині» їй вже не бачити, як і своєї коси. Звільнившись з буцигарні, Вона вже не знайде ні партії, ні людей, оскільки Сеня все перебудовує під себе. Ще тільки морквину замість серця на герб «Батьківщини» не почепив.

Отже, і гарантії ЄС всього лише один із елементів двохстороннього діалогу в торгах із владою, і в партії її вже ніхто не чекає. Стригун певно не врахував того, що стратегія втечі, як мінімум, невиправдана, тікати просто нікуди, а повертатися, тим паче. І не врахував він ще й те, що надмірне словоблуддя не сприяє виникненню поваги до словоблудця.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.