Округ №71. Розплата за хитрість...

07 липня 2013, 16:34
Власник сторінки
0
206
Округ №71. Розплата за хитрість...

У Закарпатті будуть вибори у Верховну Раду по округу Балоги—Деркача.

Хронологічно все було так: вибори по округу № 71 він виграв дуже сумнівно. Тобто, перевага над головним конкурентом Степаном Деркачем була в кілька сотень голосів. Степан Деркач спочатку трохи протестував, однак згодом неочікувано затих. Павло Балога став нардепом і почав голосувати синхронно з колегами від фракції Партії регіонів. Однак пізніше з фракції вийшов і в одному з інтерв’ю зізнався, що у фракцію партії влади він увійшов навмисне, щоб реалізувати тактичний хід: припинити судові перипетії з оскарженням результатів виборів по своєму округу і спокійно стати нардепом.

«Регіоналів» такі вибрики Балоги обурили і вони запустили свої механізми помсти. Через екс-нардепа Кармазіна було в суді оскаржено правомочність отримання мандата Павлом Балогою. А згодом через кілька судових рішень остаточним було: змусити парламентського спікера Володимира Рибака вилучити у Балоги депутатський мандат. Цього тижня Рибак рішення суду виконав і доручив анулювати депутатські картки депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського. «Я даю доручення анулювати картки для персонального голосування Олександра Домбровського і Павла Балоги, припинити нарахування їм відповідних виплат», — заявив він

«Одночасно припиняються повноваження помічників-консультантів, які працювали відповідно з Домбровським та Балогою», — заявив Рибак.

Таким чином за свою хитрість Балога поплатився. Звичайно, клан Балог таку гірку пігулку важко проковтнув. Почали лунати протести. Сімейна партія «Єдиний центр» оголосила, що вважає дії голови ВР Володимира Рибака з анулювання депутатської картки Павла Балоги «службовим злочином». Пішла мова про розправу. «Наша політична сила прагнутиме встановити законність у цій справі та оскаржить дії голови Верховної Ради у судовому порядку», — наголосили в «ЄЦ». Ну, по-перше, слово «сила» тут явно перебільшене, а по-друге, про яку таку законність можуть говорити найбільші протизаконники Закарпаття? У самих «рильце в пушку».

«Якщо навіть українські суди продовжать писати рішення під диктовку влади, то ми впевнені, що рішення Європейського суду з прав людини буде на нашу користь, і українська влада буде змушена його виконувати», — додає партія. А скільки судових рішень від ручних суддів типу цицаків було під диктовку клану Балог, хтось рахував? Хіба самі Балоги не розвинули поняття «телефонне право» до глобальних масштабів у області?

Одним словом, справедливості та законності можна було би шукати, але не кланом, який нехтує цими поняттями в задоволення власних інтересів. Фактично це було підтверджено і колегами Балог по парламенту. Дехто з парламентарів запитував, а чому опозиція не заблокувала трибуну після того, як спікер анулював картку Балоги, на що самі опозиціонери, ніяковіючи, відмахувалися, що блокування трибуни нічого не дасть, бо через це не можна буде прийняти ряд важливих питань у Раді. І лише згодом хтось із опозиції сказав, що протестувати таки треба, бо якщо така ануляція нардепівського мандата пройде без скандалу, то влада й надалі відбиратиме мандати і від інших депутатів. Після цього опозиціонери таки вирішили, хоч і не блокувати трибуну, але принаймні не брати участі в голосуваннях. «До тих пір, поки не будуть відновлені у правах народні депутати, хто був позбавлений своїх повноважень незаконно, три фракції не братимуть участь у голосуваннях, доки не буде ухвалено законне рішення», — сказав нардеп Соболєв.

На це депутат Володимир Олійник відповів, що не вірить у такі заяви, бо подібне вже не раз заявлялося, але все закінчилося пшиком. Так було і цього разу. В свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що фракції набридло стільки чекати від опозиціонерів ясності щодо виборів на спірних округах, тому фракція визначилася, що вибори треба проводити в семи округах, у тому числі й по округу Павла Балоги. Швидше за все, цей законопроект набере чинності, і вибори будуть у грудні.

РІО

http://karpatnews.in.ua/news/66708

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.