Про мови та пріоритети їх вивчення для українців.

12 липня 2013, 13:19
Власник сторінки
0
295

Спробую розставити пріоритети українців у вивченні мов так, як я їх бачу.

По-перше, визначимося з тим, що ми маємо.
Почнемо з російської: переважна більшість українців володіє російською мовою на рівні, цілком достатньому для того, щоб вести з росіянами розмову, не заглядаючи у словничок. Не треба також забувати, що це сталося завдяки тривалій окупації росіянами України, що теж обов'язково треба враховувати, намагаючись правильно розставити пріоритети, щоб знову не потрапити в полон росіянам. Окремо торкнуся питання про видання російсько-українських словників. Чому це робимо ми в таких великих масштабах, замість того, щоб це робила Росія? Це ж росіяни не володіють українською, а не українці російською! Нащо за них робити їхню працю? Я не кажу, що цього зовсім не потрібно, але не треба так багато. Нам потрібно привчати та навчати української наше населення.

Тепер про англійську: саме на ній, на мою думку, українцям потрібно сконцентруватися. Ця мова має статус глобальної у світі. Саме через незнання англійської мови українці фактично залишаються осторонь світового інформаційного та комунікативного простору, бо цією мовою розмовляє весь світ. 90% наукових журналів виходить саме англійською мовою, а потім росіяни забирають цей матеріал до себе, цензуруючи його, а українці, через те що у більшості своїй не володіють англійською, отримують цензуроване фрагментоване знання, повністю залежачи при цьому від росіян.

Вибір за Вами, лише пам'ятайте, що саме на нас лежить відповідальність за майбутнє нашої країни та наших дітей.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: мова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.