Сутички біля Святошинського райвідділу (перепост)

13 липня 2013, 06:38
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
359

Зараз (12 липня, 20:10) під Святошинським райвідділом триває акція протесту.

Олена Білозерська: Знаю, як треба!

12 липня 2013, 20:22

Сутички біля Святошинського райвідділу

Posted on 2013.07.12 at 20:20
Tags: ,
Gannysyk

Зараз (12 липня, 20:10) під Святошинським райвідділом триває акція протесту. Зранку, за словами активіста Мар’яна Ощановського, була невелика сутичка на святошинському ринку (помінявся власник, від продавців забажали збільшення орендної плати, і закінчилося це тим, що, за словами Мар’яна, сьогодні міліція де-факто виконувала функцію рейдерів, викидаючи торговців з ринку). Протестуючих торговців підтримували громадські активісти. Під час сутички один міліціонер сильно вдарив активістку КУПР Ірину Бондар. Її хотіли затримати, але її забрала "швидка".

Після цього обурені люди прийшли до райвідділку, вимагаючи порушення карної справи проти того мента. До них вийшов начальник райвідділку, показав його посвідчення і сказав приблизно таке: "Ми забрали у нього посвідчення, він більше не міліціонер".
Зрозуміло, що ніхто не повірив. Протестуючі вимагають офіційної реакції, зокрема, порушення карної справи.

20:17. Активісти намагаються прорватися на територію райвідділу, біля 50 міліціонерів їх не пускають. Спалахнула сутичка, активісти ламають паркан, одному менту розбили голову. Підтягується "Беркут", відтісняє активістів.

svyatosh_shturm
(Фото lb.ua)

UPD. Новини з-під Святошинського райвідділку від Мар’яна Ощановського:
20:46. Сутички припинились. Близько 50 звичайних міліціонерів і беркутівців охороняють райвідділок. Люди вимагають оприлюднити заяву про відкриття кримінальної справи на міліціонера, що вдарив дівчину, та припинити рейдерське захоплення міліціонерами ринку.

20:52. Кілька тележурналістів та біля 10 активістів знаходяться за кордоном "Беркуту" на території райвідділу. Їх не випускають.

21:44. Під відділком зібралось білизько 150 людей. Чекаємо нардепів. Мають приїхати Ярема і свободівці.

21.55. Активісти зламали паркан. "Беркут" щільним кільцем тримає оборону.

22:18. Людей вже більше 200, повідомляє Мар’ян Ощановський. Вимагають оприлюднити заяву про відкриття кримінальної справи. Кілька працівників ринку прийшли написати скарги на міліціонерів. Активісти вигукують антиміліцейські гасла.

23:52. Біля Святошинського райвідділку ще залишається біля сотні людей. Вимоги ті самі, що й були. Ніяких депутатів, каже Мар’ян, немає, приїздили лише помічники.
На перемовини пішов Сергій Мельниченко з КУПР. Він там вже доволі довго, його телефон не відповідає. Люди чекають. Бійці "Патріоту України" (біля 30 чоловік) обійшли райвідділ з іншого боку і під другим виходом з нього скандують гасла.

00:20. Зі Святошинського райвідділу вийшли КУПРівець Сергій Мельниченко, що ходив туди на перемовини з міліцією, і начальник ГУ МВС у м.Києві Володимир Коряк.
Єдине, що сказав Коряк - що відкрите кримінальне провадження по факту побиття Ірини Бондар, будуть перевірені всі факти і допитані всі свідки. І протягом чи то трьох, чи то десяти днів буде прийняте рішення. На даний час, за словами В.Коряка, старший лейтенант Андрій Ганнисик, який вдарив дівчину, відсторонений від виконання службових обов’язків.

Люди розійшлись і пообіцяли, що якщо за кілька днів цей міліціонер не буде покараний і не буде вирішено проблему працівників ринку, вони зберуться знову.
На даний момент усі розходяться.

Міліція повідомила, що внаслідок сутички госпіталізовано 6 працівників міліції. Ой, боюся, що чекають нас нові політв’язні :(
Тому не можна збавляти оберти.
=============
Взято тут = http://bilozerska.livejournal.com/743368.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.