УНА-УНСО відстояла інтереси працівників Коростенського щебзаводу?

13 липня 2013, 09:59
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
333
УНА-УНСО відстояла інтереси працівників  Коростенського щебзаводу?

Коростень кілька днів тому міг стати новою Врадіївкою. Тільки не через згвалтування жінки, а через згвалтування трудового колективу.

Четвер і пятниця в Коростені були більш ніж напружені! Заводоуправління Коростенського щебкомбінату захоплене особами кримінальної зовнішності, робота комбінату зупинена, працівники на вулиці, перекривають міжнародну трасу   Київ-Ковель-Варшава. Під заводоуправлінням ще кілька автобусів  „бойовикового" персоналу і враження таке, що  міліція захищає тих, хто забарикадувався в заводоуправлінні від сотень розлютованих працівників, котрих  ця війна за власність може позбавити шматка хліба.

Тут же пішла масова замовна кампанія дезінформації. Мережа інтернет почала наповнюватися приблизно таким текстом:

„Учора в ЗМІ з'явилась інформація про те, що на Коростенському щебзавод нібито відбувається рейдерський захват підприємства.

Утім, міліція вранці повідомила, що ніякого захвату не було, а завод працює у звичному режимі. Відбулась цілком законна зміна власника.

Сьогодні вранці люди спокійно вийшли на роботу і почали працювати з новим керівництвом.

Але вже пообіді до заводу приїхали представники УНА-УНСО на чолі з Ігорем Мазуром та "нашоукраїнцем" Володимир Цибулько ( з якого б це милого  я був в НУ, хіба що тому що пройшов до ВР за об"єднаним списком НУ, але зразу ж війшов у фракцію УНП???.)

Разом з їхнім приїздом біля заводу з'явились камери журналістів "5 каналу" та "Інтера". Вони кажуть, що приїхали знімати заворушення на заводі.

Працівники щебзаводу в свою чергу звинувачують журналістів у тому, що вони нібито приїхали знімати замовні сюжети.

Натомість журналіст "Першого житомирського" розповідає, що заворушень поки що немає. Але у зв'язку з приїздом міліції, журналістів та активістів робота щебзаводу просто заблокована."

Завод не працює. Сотні робітників на вулиці. Члени  їхніх родин, а це ще кілька сотень людей зі своїми дітьми, стоять під заводоуправління. Кілька сотень правоохоронців зосереджені в околицях заводоуправління включно з „Беркутом". І інтернет наповнюється відвертою „дезою". І у всьому винні не "окупанти", що захопили завод, а кілька журналістів, котрі заважають спокійно захоплювати заводоуправління!!!!

Так ніби й не було цього брутального захоплення, десятків дубових кілків на озброєнні бойовиків, котрі потім під натиском робітників вискакували з вікон і даху – це побачили працівники і представники міліції, коли роззлючені робітники повикидали з приміщення „окупантів". УНА-УНСО підтримала колектив своїм досвідом та практикою ведення переговорів із представниками органів внутрішніх справ, котрим і справді, до їхньої честі, в певний момент вистачило такту і досвіду не перевести сутичку у „врадіївський" формат. А те, як рейдери і  політики, що їх обслуговують, вміють виставити винуватцями всього міліцію,  українці переконувалися неодноразово. Цього разу конфлікт не переріс у формат Врадіївки, але рейдерські війни тільки готуються спалахнути з новою силою – адже зараз мертвий політичний сезон і не надто є кому,  якщо не депутатською „коркою"  та власною присутністю, стати на бік простого  робітника, то хоча б добрим словом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УНА-УНСО,Коростень
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.