Політика подвійних стандартів, або що хвилює підприємців

15 липня 2013, 16:55
Власник сторінки
0
187

Політики на кштал О.Продан закликають українців рівнятися на Захід, розповідаючи казочку про те, як там добре вести бізнес, але жодний не розповідає правду про податкові системи західних держав

30 травня п.р. у приміщенні ДП «Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) Народним депутатом України О.Продан (Політична партія «УДАР Віталія Кличка») було організовано Всеукраїнський З’їзд малого та середнього бізнесу. Сам по собі захід непоганий, але зважаючи на присутність Віталія Кличка на ньому перетворений в політичний фарс і чергову піар акцію  партії «УДАР».  

Якщо подивитися на захід поверхнево то все нормально,  зібрались люди, обговорили проблемні питання підприємців, покритикували владу, обговорили шляхи боротьби з т.зв. «режимом». А що ж на справді? А насправді О.Продан, з метою підняття свого авторитету у очах  В.Кличка, зібрала збіговисько, а саме Всеукраїнську Коаліцію малого та середнього бізнесу (до складу структури входять підприємці які наближені до О.Продан) та заявила про те, що вона – основний борець за права представників малого та середнього бізнесу, підприємців і тільки вона може захистити їх від утисків влади.
А хто зі звичайних підприємців знає про ту Продан, хто їй вірить після «податкового майдану», та ще й після того як вона «лягла» під ту ж саму владу. Кого і що захищає Продан? Для пересічних громадян вона захищає підприємців, представників малого бізнесу. Але на справді все не зовсім так…
О.Продан впершу чергу захищає себе, а точніше бізнес свого чоловіка від податківців, щоб вони не дізналися скільки і як заробляють співвласники ринків у Чернівецькій області.
Політики на кштал О.Продан закликають українців  рівнятися на Захід, розповідаючи казочку про те, як там добре вести бізнес, але жодний не розповідає правду про податкові системи західних держав, які податкові ставки діють для бізнесу, що для європейців сплата податку – один із основних обов’язків, невиконання якого несе за собою юридичну відповідальність. Представники малого та середнього бізнесу в Європі також «мають проблеми», але незважаючи на це вони справно сплачують податки, вони не ставлять перед собою мету отримати надприбутки, а тому заробляють гроші чесно, не ведуть «подвійної бухгалтерії». А що  у нас? Для підприємців головне отримати надприбуток у будь який спосіб, тому й виникає величезну кількість негативних для них самих наслідків: ринки заповнені неякісною продукцією, що потрапила на територію нашої держави з порушенням митних правил (т.зв. «контрабанда»); підприємці приховують дійний обіг коштів і не сплачують належні податки, при цьому, серед представників малого та середнього бізнесу формується думка про те, що податки платять «лохи».
То що ж виходить? Політики на кшталт О.Продан підтримують та розвивають у підприємницькому русі «політику подвійних стандартів», своїм прикладом стимулюють підприємців ухилятися від сплати податків, створюючи конфронтацію у стосунках з фіскальними органами та владою.
Ні для кого не є таємницею життя «базарної еліти» провідник ринків країни – у Хмельницькому, Чернівцях, Харкові та Одесі де жоден представник вказаної «касти» не сплачує податки належним чином. Пропускаючи мільйони гривень через свої рахунки представники «базарної еліти» ховаються за єдиним внеском і готові проплачувати будь які акції протесту для того, щоб не допустити посилення контролю держави над ними.
Якщо прагнемо до Європи, то давайте жити за їх зразком, давайте починати з себе. Бізнес треба вести чесно і не приховувати справжніх доходів, оскільки, не сплачуючи податки сьогодні, ми «ставимо хрест» на наших наступних поколіннях, а розмови та роздуми про утиски бізнесу з боку влади викликані лише бажанням сплачувати якомога менше відрахувань до бюджету, отримуючи цим самим надприбутки від «копійочних» товарів неякісного виробництва.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.