Київська влада виставила на аукціон Храм

19 липня 2013, 09:56
Власник сторінки
Громадський діяч, експерт з місцевого самоврядування, державний службовець
0
161
Київська влада виставила на аукціон Храм

Напередодні ювілейної річниці Хрещення Київської Русі, влада Києва виставила на аукціон Храм. Громада намагається його вберегти.

Київська влада, на чолі з православним О.Поповим, напередодні відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, виставляє на аукціон приміщення, де розміщується Храм, освячений самим Предстоятелем Української Православної Церкви Митрополитом Київським і всієї України Блаженнішим Володимиром. Храм на честь ікони Божої Матері «Домостроїтельніці» Спасо- Преображенського духовно-просвітницького центру знаходиться в приміщенні колишнього кінотеатру «Маяк» на вулиці Ракетній Голосіївського району. Біля 20 років приміщення старого кінотеатру пустувало і було пристанищем для бомжів, наркоманів і клопів, поки в 2008 році громада місцевого ОСН, разом зі священослужителями, своїми силами, не побудували там Храм. Місцеві жителі розчистили занедбану, напіврозвалену будівлю і дуже раділи, коли бажаний Храм був зведений.
7 травня 2009 року Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир освятив новостворений Храм і благословив його прихожан.
Всі ці роки Храм на честь ікони Божої Матері «Домостроїтельніці» був духовним осередком для місцевих жителів і ніхто й гадки не мав, що комусь може прийти в голову його знищити. Але для сьогоднішньої київської влади, мабуть, немає нічого святого і тому цими днями приміщення виставлене на аукціон. Громада обурена і шокована цим ганебним, безбожним рішенням влади і, будь-за що, хоче врятувати Храм.
А в цей час по місту анонсуються святкові заходи КМДА, присвячені ювілею Хрещення Русі, на які мають приїхати до столиці делегації, паломники та ієрархи православних церков світу...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.