І знову вгору, або кондиціонером не обладнаний...

22 липня 2013, 07:26
Власник сторінки
юрист, не брезгующий физикой
0
244

Вже тиждень ми їздимо в більш "дорогих" потягах, але крім ціни нічого не змінилося...

Не встигли ми звикнути до нових цін на залізничні квитки, як готується нове здорожчання... Наразі у жовтні.
Розпочну з того, що підвищилися ціни в наймасовішому сегменті - плацкартні та купейні місця в поїздах  внутрішнього та зовнішнього напрямків. Чому не подорожчали СВ та наші "улюблені хюндайчики" ІнтерСіті+?
Так це тому, що перші і так задорогі для більшості українців, а решта може за ті ж кошти придбати авіаквиток. Ну а ІнтерСіті+ як раз запроваджено для викорінення звичних і зручних "нічних поїздів", а як інакше можна пояснити той факт, що не запроваджуються нові "фірмові" поїзди, не проводиться модернізація поїздів, а ті, що "модернізують" позбуваються кондиціонера, а на весь вагон відкривається  тільки 5 вікон,з яких 2 в туалетах, 2 в проході та 1 у провідника. До речі про останнього. Вони часто порушують не тільки посадові інструкції але й елементарні норми гігієни та ввічливості: брудна білизна з минулого рейсу постійно стирчить під столиками в купе (особливо Харківський та Севастопольський напрямки), провідники не носять фірмового одягу, вимагають здачі постільної білизни (про неї далі) за 1,5 години до вранішнього прибуття поїзда.
Напевно, багато хто згадує часи, коли Георгій Кирпа керував залізницею... Білосніжна СУХА білизна, паперові, а іноді й вологі серветки, охайні ввічливі провідники, чистота вбиралень, оновлення вокзалів, станцій, модернізація колій, тільки об'єктивні причини здорожчення проїзду...
Може він і присвоював деякі кошти (не мені судити), але він дбав про пасажирів та імідж УЗ.
А що тепер...
Постільна білизна часто волога, сіруватого "запраного" кольору, відсутність одноразових серветок навіть у фірмових поїздах, неохайність, грубість провідників, брудна постільна білизна "під носом", ті ж старі вагони.
До речі, бачив у фірмовому поїзді "Крим" 4 вагони настільки обшарпані, що виникають сумніви в їх технічному стані.

І за це "купейне місце" з нас витягують більше 220 гривень, чай БЕЗ ЛИМОНА коштує 4,50 грн. (за ці гроші його часто треба самому донести від провідника).

І трохи про об'єктивність...
Чергове здорожчення не має об'єктивних причин! Здивовані? Та ні, всі вже звикли.
Підвищення ціни на проїзд давно перестало залежати від підвищення цін на електроенергію (більша частина залізниці електрифікована) та підвищення мінімальної зп...

Чому? - А так знайдуться кошти на дорогі сувеніри керівництву та нові службові машини...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.