Лікування Тимошенко за кордоном – нагнітання істерії чи сценарій втечі

25 липня 2013, 14:14
Власник сторінки
Журналістка
0
223

Роль німецької клініки «Шаріте» у «багатосерійному серіалі» «Спасти Юлю» уже ні для кого в Україні не є новиною

karl_aynhoypl.jpg
Та й суми, витрачені на оплату лікарів клініки, на «правильні» діагнози і висновки, які дозволяють «хворій №1» комфортно відбувати покарання у Харківській ЦКЛ №5, теж неодноразово озвучувались у мас-медіа. Останні цифри тільки підтверджують думки про добре сплановане дійство, у якому одні намагаються уникнути покарання, а інші на цьому дуже пристойно заробляють.
За останніми даними, які ширяться у медичному та навколополітичному середовищі, Тимошенко, через своїх прибічників і родичів, завинила керівництву «Шаріте» близько 10 млн. доларів, однак виплатила тільки 7 млн. з вказаної суми. Решта коштів або будуть виплачені згодом, або ж німці їх так і не побачать. Відомо, що у шахраїв своя бухгалтерія, яка не завжди повинна співпадати із розрахунками іншої сторони. При цьому саме інша сторона, тобто «Шаріте», дуже сильно ризикує власною репутацією, оскільки такі суми не лягають безпосередньо на баланс клініки, а йдуть у кишені головних дійових осіб. У цьому випадку Тимошенко просто платить, а відповідати перед німецькою Фемідою про приховані прибутки доведеться саме ескулапам з «Шаріте». Однак, спокуса аж надто велика навіть для прагматичних і дисциплінованих німців. Як подейкують в оточенні осіб, наближених до «тіла №1», тільки за декілька красномовних прес-конференцій в Україні під час відвідувань хворої керівник «Шаріте» Карл Макс Айнгойпль отримав від хворої близько 5 мільйонів доларів. От така вона, вартість медичної присяги і совісті.
Однак фінансові питання – це тільки одна сторона медалі. Реверсом питання є суть самого питання – наскільки хвора є хворою, щоб більше року перебувати на стаціонарі в лікарні, і чи дійсно вона потребує закордонного лікування?
Саме про це 24 липня намагались довідатись і оприлюднити наявні медичні висновки учасники акції під стінами Харківської ЦРЛ №5 за участю представників Харківських громадських організацій інвалідів: Харківська міська громадська організація інвалідів «КРЕАВИТА», Харківська міська громадська організація інвалідів «Соціально-реабілітаційний центр незрячих», Благодійна організація «Центр реабілітації інвалідів дитинства та дітей-інвалідів «Промінь»», «Громадська організація багатодітних родин і інвалідів Ленінського району м. Харкова». Прийшли люди, які дійсно потребують допомоги, однак не можуть навіть близько розраховувати на таке чуйне ставлення як до екс-прем’єрки з кримінальним вироком.
Інваліди прийшли під стіни лікарні для того, щоб оприлюднити отриману з Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відповідь на запит про доцільність і можливість лікування Тимошенко як особи, що відбуває кримінальне покарання, за кордоном. Водночас, відбулась прес-конференція для представників загальноукраїнських телеканалів – «Інтер», «ICTV», «1+1», «Перший», «5 канал» та місцевих телеканалів – Обласне телебачення «ОТБ», Новостійна група «Вісті», телеканал «Харьковские известия», «Медіа-об’єктив».
Як було наголошено журналістам керівником Харківської міської організації інвалідів «КРЕАВИТА» О.Шингарьовою, яка сама є інвалідом, науковцями юридичної академії було підготовлено обґрунтовану відповідь, згідно якої чинне законодавство України не передбачає можливості лікування за кордоном особи, що відбуває покарання. Крім того, надання преференцій не є прийнятним, а запровадження вищезазначеного механізму знаходиться в політичній площині, яка виходить за межі дослідження, предметом якого є виключно правові питання.
Як згодом відзначила сама О.Шингарьова від імені організацій інвалідів, поширення представниками Ю.Тимошенко інформації щодо необхідності термінового проведення операції лише за кордоном є політичними махінаціями і спрямовані лише на створення резонансу навколо даної ситуації і самої ув’язненої. Також інваліди в численних коментарях однозначно виступили проти того, щоби для Ю.Тимошенко було зроблено виключення щодо необхідності проведення їй операції за кордоном. При цьому, самі вітчизняні лікарі неодноразово запевняли, що обладнання в Україні відповідає усім вимогам, які необхідні для оперативного втручання.
Підсумовуючи усе вищесказане, спробую максимально відійти від обговорення питань політичної доцільності шахрайства Тимошенко. Однак мушу констатувати, що чомусь стає дуже прикро, коли на такі дешеві трюки Тимошенко та її оточення відволікаються надзвичайно великі ресурси медицини і загалом всієї держави.
Страждає не тільки імідж країни, а й прості «маленькі» українці, які з набагато важчими діагнозами чекають своєї черги просто потрапити на прийом до лікаря і отримати мінімальну, але таку необхідну, допомогу, від чого уже завтра може залежати їх життя.
Новини на тему: http://tsn.ua/video/video-novini/yuliya-timoshenko-ne-maye-prava-likuvatisya-za-kordonom.html?type=14
З повним висновком фахівців можна також ознайомитись на сайті Харківської міської ради та сайтах організацій інвалідів, що стали ініціаторами запиту.















Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: тимошенко,Німеччина,політичний притулок,іміграція,втеча,лікування,закордон,виїзд,Шаріте
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.