Ректор медуніверу три роки вимагав, а вінницькі правоохоронці байдикували

29 липня 2013, 18:09
Власник сторінки
0
372

Вінницькі правоохоронці не розпочали кримінального провадження проти ректора Вінницького медуніверситету Василя Мороза, який упродовж трьох років вимагав співавторство у кандидата фармацевтичних наук

На різних сайтах в мережі Інтернет опублікована правдива інформація з доказами стосовно корупційних діянь ректора Вінницького медуніверситету Василя Мороза та його підлеглих. Після її появи правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 189 Кримінального кодексу України “Вимагання” проти Тараса Чорноівана - головного редактора видання компроматівТарасова правда”. Останній детально висвітлював питання корупції у Вінницькому медуніверситеті та нібито затребував у ректора 400 тисяч гривень, щоб задовільнити його вимогу та зняти із сайту негативні публікації про ректора й спростувати надруковану раніше інформацію. - Меня удивляет, почему задерживают не чиновников, на которых опубликован компромат, а журналистов, - говорить керівник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький vz.ua/kriminal/prestupleniya/sozdatelya_saita_tarasova_pravda_obvinyayut_v_vymogatelstve. Дійсно, дивно — чому, поважаючи законодавство, ті ж правоохоронці не розпочали кримінального провадження проти самого ректора Вінницького медуніверситету Василя Мороза та його підлеглих, які упродовж трьох років вимагали співавторство у кандидата фармацевтичних наук в її одноосібних навчальних посібниках з фармацевтичної хімії на 737 сторінках друкованого тексту (http://www.uapf.com.ua/blog.php?u=1117&b=11). Ці вимагання відбувалися в кабінеті ректора Василя Мороза в присутності його підлеглих й супроводжувалися образами авторки, зведенням наклепів на неї з погрозами та нецензурними словами. Міністерство охорони здоров'я України підтримувало дії керівництва ВУЗу. Авторка відмовила у співавторстві і її звільнили з роботи за ...прогули.

Навколо постаті ректора Вінницького медуніверситету Василя Мороза з 2009 року і по теперішній час триває відома в Україні та за її межами резонансна корупційна справа, яка спалахнула з неаби-якою силою після звільнення з роботи 3 березня 2012 року невинної молодої людини, кандидата фармацевтичних наук, яка відмовила керівництву вишу та заступнику Міністра охорони здоровя України Копитову С.М. у співавторстві. Після цього стали зрозумілими істинні причини таких домагань — нелегальний “бізнес” керівництва ВУЗу з торгівлі методичними вказівками, отож, побори зі студентів, які повинні були безоплатно отримувати ці методички та подальші плани посадовців - торгувати навчальними посібниками, які одноосібно підготувала кандидат фармацевтичних наук.

Торгівлю влаштувала завідуюча кафедрою фармацевтичної хімії, кандидат хімічних наук, доцент Тетяна Ющенко за розпорядженням ректора Василя Мороза. Вона нефахівець в галузі фармацевтичної хімії та медицини, ніколи не викладала фармацевтичну хімію студентам, прийшла в медуніверситет з технічного ВУЗу, не написала жодного підручника чи навчального посібника та не підготувала жодного кандидата наук, але більше 8 років завідує кафедрою та торгує чужими працями, з яких 15 - з фармацевтичної хімії, які підготувала кандидат фармацевтичних наук, викладач фармацевтичної хімії.

Вимагання співавторства відбувалися з 2009 року упродовж 3 років, навіть, в кабінеті ректора Василя Мороза в його присутності та його підлеглих — проректорів Юрія Гумінського та Вікторії Петрушенко, декана фармацевтичного факультету Володимира Бобрука, завідуючої кафедрою фармацевтичної хімії Тетяни Ющенко та запрошених ним інших працівників університету. Вони з образами авторки, зведенням наклепів, обмовлянь з нецензурними словами, погрозами вимагали співавторство в посібниках для себе, асистентів без наукових ступенів, лаборантів кафедри фармхімії Вінницького медуніверситету та фахівців Харківського фармуніверситету, щоб заручитися їх підтримкою. Міністерство охорони здоров'я України підтримувало їх протизаконні дії.

Авторка у співавторстві відмовила і негайно почалася розправа над молодим науковцем: її незаконно відсторонили від ведення занять виключно зі студентами ІІІ курсу заочної форми навчання, для яких вона підготувала свої посібники, підробили висновок, створеної ректором Василем Морозом комісії у складі декана фармфакультету, доцента Бобрука В.П. та завідуючої навчальним відділом, професора Фоміної Л.В. Основою цього висновку став протокол засідання кафедри фармацевтичної хімії за підписом зав.кафедрою Тетяни Ющенко, яке згодом опротестувала прокуратура Вінницької області як незаконне. Цікаво, що голову комісії ректор не призначав, отож, комісія була без голови та складалася всього з двох членів.

Ректор Василь Мороз разом з ректором Харківського фармуніверситету Валентином Чернихом організували підроблення негативних рецензій на обидві навчальні книги кандидата фармацевтичних наук, проти 8 позитивних рецензій відомих вчених з шести вишів України (Київський, Львівський, Одеський, Івано-Франківський медуніверситети, Національний фармуніверситет, Вінницький медуніверситет), грифу МОЗ України та акту впровадження в навчальний процес Івано-Франківського медуніверситету.

Повідомлення кандидата фармнаук про неправомірні дії посадовців Вінницького, Харківського ВУЗів та заступника Міністра МОЗУ Копитова С.М. у вищі інстанції та правоохоронні органи закінчилися підробкою службових записок та актів з кінцевим результатом помсти ректора Василя Мороза - звільнення з роботи кандидата фармнаук у віці 34 років - автора понад 40 наукових праць, у тому числі двох навчальних посібників з фармхімії на 737 сторінках друкованого тексту, винахідника нового лікарського засобу за негативною статтею — за ...прогули.

Для цього зав. кафедрою Тетяна Ющенко Т.І. та бухгалтер медуніверситету підробили табелі обліку робочого часу, розрахунковий листок, службові записки від 7, 14, 15, 27 лютого та акти до них заднім числом в один день і в цей же день - 28 лютого 2012 року вони були зареєстровані в журналі обліку вхідних документів. Ректор взяв відпустку на два дні, щоб ніхто не здогадався про замовлене особисто ним звільнення з роботи молодого науковця.

Ця правдива інформація надавалася авторкою в кожній позовній заяві до судів та заяв до правоохоронних органів. Однак вінницькі правоохоронці та судді вступили в злочинну змову з ректором Василем Морозом, тому умисно не досліджували підроблені документи, їх абсурдний зміст та сфальшовані години прогулів з точністю до хвилини - 4 год. 42 хв., 3 год. 32 хв., 4 год. 57 хв., 4 год. 52 хв.

Не дивлячись на те, що зав.кафедрою фармацевтичної хімії Ющенко Т.І. займалася торгівлею на кафедрі фармхімії та не відповідає займаній посаді за знаннями, досвідом та моральними якостями, ректор Василь Мороз у 2012 році подовжив її карєру ще на наступні 7 років, але вінницькі правоохоронці та судді умисно на це не звернули уваги.

З приводу вимагань співавторства, кандидат наук неодноразово подавала заяви до прокуратури та міліції на імя начальника міліції Віктора Русина, прокурора Вінницької області Олександра Мрихина та начальника Вінницького УБОЗУ Валерія Пастуха, однак правоохоронці не порушили кримінальної справи за фактами вимагання та не внесли відповідних відомостей з цих заяв до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відповідно, до сьогоднішнього дня, правоохоронці, навіть, не розпочали досудового розслідування.

А ректор Василь Мороз збрехав та повідомив до МОН України: “Адміністрації університету невідомі факти незаконного розповсюдження методичних вказівок, спроб або намагань увійти у колективне співавторство з авторкою даних посібників не було та немає ні у завідуючої кафедрою, ні у членів колективу, ніхто не відсторонював її від ведення практичних занять, в університеті створено абсолютно нормальні умови праці для науково-педагогічного колективу”.

Результатом таких “нормальних умов праці” ректора Василя Мороза та його підлеглих — проректорів Юрія Гумінського та Вікторії Петрушенко, декана фармфакультету Володимира Бобрука та завідуючої кафедрою фармацевтичної хімії Тетяни Ющенко стало пять кримінальних проваджень, розпочатих проти них у 2013 році.

10 липня 2013 року Апеляційний суд Вінницької області відновив досудове розслідування, розпочате проти посадовців Вінницького медуніверситету за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтями Кримінального кодексу України “Зловживання владою або службовим становищем” та “Службове підроблення”.

Також наразі триває досудове розслідування, розпочате київськими правоохоронцями за статтею Кримінального кодексу України “Шахрайство”.

Проте вимагання ректора Василя Мороза правоохоронці досі не розслідують.

20minut.ua/Novyny-Lvova/Vid-Chytachiv/10279259.html; 20minut.ua/Novyny-Lvova/Vid-Chytachiv/10274917.html; 20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Vid-Chytachiv/10269566; 20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Vid-Chytachiv/10227729; 20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Vid-Chytachiv/10257256; 20minut.ua/news/10272467; 20minut.ua/news/10271771#goto1170975; 20minut.ua/Novyny-Lvova/Vid-Chytachiv/-10280153.html; 20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Vid-Chytachiv/10283877; 20minut.ua/Novyny-Lvova/Vid-Chytachiv/10284368; ilikenews.com/article/rektor-meduniveru-moroz-habarnik-ta-korupcioner

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.