Українські користувачі цікавляться політикою приватності сайтів

31 липня 2013, 13:56
Власник сторінки
0
263
Українські користувачі цікавляться політикою приватності сайтів

Українські користувачі цікавляться політикою захисту персональних даних при відвідуванні сайтів

Законом України «Про захист персональних даних» визначено, що  у момент збору персональних даних суб'єкт персональних даних повідомляється про володільця персональних даних, склад та зміст зібраних персональних даних, права такого суб'єкта, - визначені цим Законом, мету збору персональних даних та осіб, яким передаються його персональні дані. Українською асоціацією захисту персональних даних проведено  перший громадський моніторинг веб – ресурсів, який продемонстрував, що тільки 20 % сайтів інформують користувачів про політику приватності.

 Інформувати користувачів мережі Інтернет про політику приватності рекомендовано документами Ради Європи. Саме на важливості інформування користувачів українського сегменту  мережі інтернет про те, яка юридична чи фізична особа є відповідальною за обробку персональних даних з використанням веб-ресурсів, які відомості та з якою метою збираються, кому вони передаються, наголошувалось на відкритому засіданні колегії. Саме ці питання є предметом проведення перевірок у ІІ та ІІІ кварталі 2013 року дотримання вимог законодавства у сфері захисту персональних даних володільцями веб-ресурсів.

24-25 червня 2013 року компанією «GfK Україна» за допомогою онлайн - панелі було опитано 1082 людини віком від 18 до 45 років на тему «Персональні дані в мережі Інтернет»

Опитування підтвердило, що 85 % користувачів українського сегменту мережі Інтернет звертають увагу на політику захисту персональних даних, опубліковану на веб-ресурсі.

http://zpd.gov.ua/dszpd/uk/publish/article/59791

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: захист персональних даних
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.