Чому не працює фонтан за 420 тисяч? Або як О.Попов фонтанами забавляється

02 серпня 2013, 10:44
Власник сторінки
Громадський діяч, експерт з місцевого самоврядування, державний службовець
0
225
Чому не працює фонтан за 420 тисяч? Або як О.Попов фонтанами забавляється

Літо закінчується, а фонтан за 240 тис.грн. в Голосіївському парку так і не запрацював.

Сьогоднішня київська влада таки відзначиться в історії своїм «ефективним» менеджментом! Наразі, не перестають вщухати пристрасті з озелененням міста (квітники, червоні каштани…), але хочу звернути увагу на ще одне захоплення О.Попова – фонтани.

Минулий 2012 рік у голови КМДА пройшов під гаслом  «люблю фонтани» - 13 квітня 2012 р., коли О.Попов відкривав фонтан під крики «ганьба» на Хрещатику, він пообіцяв, що «влада Києва має намір побудувати фонтани і створити навколо них своєрідні зони відпочинку в кожному районі столиці».

І, в принципі, слово своє стримав.

Вже 26 травня 2012 р. голова КМДА відкрив фонтан в парку на Позняках. Єдине, пропрацював той фонтан рівно одну добу – вода зникла відразу ж після церемонії відкриття, а через 3 дні він почав розсипатися.                  23 жовтня 2012 р., (за тиждень до кінця сезону роботи фонтанів!) київська влада відкривала світломузичний плаваючий  фонтан на нижньому озері каскаду Горіховатських ставків в Голосіївському парку ім.Рильського. Тоді мерія акцентувала увагу, що місту фонтан не коштував ані копійки - зроблений він був за рахунок спонсорів. Дійсно, кошти на його встановлення  надав владі спонсор – 420 тисяч  гривень. (В той же час ціна на такі ж фонтани в м.Києві становила 60 тис.грн.)

Але і цей фонтан пропрацював лише один день – після помпезного відкриття його краси ніхто вже не бачив.  На баланс фонтан не поставили і відповідальних за нього немає.
Свого часу він, навіть,  затонув, але в цьому році його підняли на воду.       Літо закінчується, а фонтан в цьому сезоні так і не запрацював. Його використовують лише качки, які відкладають там яйця, та ще рибалки не залишають його поза увагою. Але чи саме для цього спонсори надали чималі кошти???   



Якщо так бездарно використовується спонсорська допомога на фонтани, то як використовують кошти надані спонсорами на проведення свят? (Нагадаю, на минулому тижні О.Попов повідомив, що влада Києва не витратила ні копійки на заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі – святкування організовувалось за рахунок спонсорських внесків киян).

Покращення відбулось… Гадаю, якби в столиці було справжнє місцеве самоврядування, яке б контролювало дії влади, то такого не сталося б. Цікаво, а хтось із керівництва міста подумав би викласти свої власні кошти на такий фонтан?

P.S. Чи можливо ці непрацюючі фонтани запланували  запустити сьогодні – в день ВДВ (високо мобільних десантних військ)?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.