Гройсмана "притруїли"

09 серпня 2013, 10:48
Власник сторінки
юристка
0
308
Гройсмана  притруїли

Став відомим факт, який вказує на те, що абсурдна "порносправа" проти Дмитра призводила до його сердечних приступів. І це при тому, що він був хворим невиліковною сердечною хворобою.

Буду говоритися емоційно і матюкатися.
 
6 серпня 2013 року правозахисний прошарок нашого суспільства (досить тонкий прошарок, визнаю) «розважався» хто як міг. Хтось бухав весь день, хтось влаштував собі позапланове дуже серйозне фізичне навантаження, а хтось просто проплакав усю ніч. А були такі, хто казав собі таке: «Я сприймаю інформацію про смерть Дмитра Гройсмана як його черговий, може і не дуже вдалий, жарт. Поки мені не підтвердить Максим Буткевич, Іван Іванович etc. – я не повірю!». Виторгували собі пів дня, ага. 

Я зараз повернулася з похорону.

ТРОХИ ПРО ВІЧНЕ. Чесно, моїм великим бажанням було потримати мертвого Діму за руку. До того, як я не побачила його тіло в труні. Ні, це не Діма, це просто його тіло, в якому він жив на цій Землі. Бажання потримати його за руку зникло, тому що я тримала би не його, а лише його матеріальне вираження.

А де ж Діма? Він не міг зникнути, в ньому була тонна енергії. За законом збереження енергії, ніщо нізвідки не береться і нікуди не зникає. Він є, але хто зна де... В такі моменти бути атеїстом – гірше не придумаєш. 

Так і хочеться вигукнути: «Боже, чому ти забираєш найкращих?» Але я схиляюся до того, що така рання смерть була його особистою кармою. Можливо, заробленою не в цьому житті, а в попередніх. А в цьому він заробив багато хорошої карми і гарно переродиться.

А ТЕПЕР ПРО ЗЕМНЕ. Його подруга Анастасія Ланіна розказала річ, яку я в якийсь момент подумала, що краще б вона не говорила. Але ні, нам потрібно знати всю правду. Я хочу, щоб громадськість розуміла повністю ту роль, яку зіграло цькування Діми в його смерті. Анастасія сказала, що буквально після кожного судового засідання у Діми траплявся сердечний приступ. Намагаюсь передати максимально дослівно: «Он просто падал в парке с приступом, Света (його дружина – примітка моя) – медик, откачивала его, и все продолжалось». Діма мало кому розповідав про цей факт, тому що боявся, що він дійде до тих мєнтів, які його цькують. Він не хотів робити мєнтам таку приємність – розповідати, як це все підточує його здоров’я.

Я була на останньому судовому засіданні по «порносправі» Дмитра. В цей же день – сьогодні – його і ховали. Було бажання просто встати і голосно сказати: «Що за театр абсурду?!» Хто не був в театрі абсурду – це таке дійство, коли люди з серйозними обличчями говорять якусь маячю. Але в справжньому театрі це естетична маячня, а на сьогоднішньому судовому засіданні – огидна. Але я не могла цього зробити, бо мене би вивели із судової зали за неповагу до суду. 

Так от, доводи прокуратури виглядали таким жалюгідним порівняно із доводами, які прозвучали в промові Діми! Цю промову він підготував для судових дебатів. Вона була зачитана його адвокатом. Складалося враження, що Діма із його непересічним інтелектом, силою і гостротою вираження може «розмазати» будь-кого. Що він просто дивиться зверху на всю це жалюгідне цькування, організоване конкретними «перевертнями в погонах». Але я вже доросла дівчинка. Я подумала про себе, що це насправді не так. Що таке переслідування точно було досить важким для Діми. Неможливо бути спокійним, якщо на тебе організовують цілеспрямовану, хоч і жалюгідне за своїм змістом цькування. Я знаю це по собі. Коли у мене трапляється складна ситуація, то близькі кажуть про мої душевні переживання: «Ти ж боєць!» Люди думають, що якщо ти відносно сильна особистість і чиниш опір, то тобі це легко пережити. Ні, не легко. І Дімі було не легко. Слова подруги про «падал в парке» це підтверджують.

Його матір на похоронах на повному серйозі заявляла: «Розтин трупа київськими паталогоанатомами показав, що його отруїли. Потрібно після прощання віддати труп на повторну експертизу, щоб не довелося потім проводити ексгумацію». Мені навіть здалося, що оточуючі підігрували їй в цьому її намірі віддати труп на повторну експертизу. Насправді розтин в Києві підтвердив, що Діма, як і вважалося раніше, помер від того, що відмовило серце.

Хоча мати по суті права. Його якщо і не отруїли, то добляче «притруїли» точно.

ПРО ІНКРИМІНОВАНІ ЙОМУ ДІЯННЯ – хто не знає. Ну тут без матів не обійдешся. 3 роки судової тяганини, 71 судове засідання! І це для людини, як хвора невиліковною сердечною хворобою, якій медики дають максимум 5-6 років. На кожне треба ретельно підготуватися, виступати, захищатися. Організовувати альтернативні експертизи. А за що ж? Ого! Поклав статуетку фалоса на Конституцію! Щоб проілюструвати статтю про те, що деякі законодавчі ініціативи прямо протирічать Конституції. А зверху на конституції був тризуб – малий герб. А нічого, що Конституція захищає лише великий герб, який в Україні досі не затверджений? А малий герб не захищає?
Друге звинувачення – як Лімонов і Шендерович розважаються з якимось дівчатами. Статеві органи у відео замальовані. Ну всьо, п.. ц тепер! Ви бачили порно, в якому статеві органи заретушовані, і в якому статеві зносини займають всього 3-4 % від загальної довжини відео? (Діма казав про це у своїй промові). 

Третє звинувачення – якась карикатура чи демотиватор про правоохоронців із використанням презерватива. 

Ну що, друзі, думаю, нас стройною шеренгою, усіх без винятку, можна тепер судити за розповсюдження порнографії. Подібні картинки і відео є на сторінках практично кожного з нас. 

Але ж мало хто так «підпалював хвости» цим облізлим щурам в погонах, як Діма. На щастя, «попідпалював хвости» він із дивовижною самовіддачею.

Так, він вставляв тему сексу дуже багато куди. Це його ЗАКОННЕ право. Часто тема сексу служила засобом виразити якісь дуже важливі і серйозні речі. Один з його останніх постів: «Ганди ебал трахаться». Він говорить і задумується в принципі про те, як Ганді став тим, ким він став. Діма звертає увагу на практику утримання від статевих стосунків людей на Сході, які ідуть шляхом духовного і особистого зрозсту. Я сказала довго, а він – коротко і зрозуміло.

І все ж таки, які люди приїхали на похорон. Буквально «мої кумири». Приїхали люди також і з Молдови – тільки попрощатися – і відразу ж назад, в Молдову. Було так зворушливо, коли прийшла група біженців-сомалійців, яким Діма допомагав...

А розумний же ж був – як чорт! Почитаєш правозахисну розсилку: «Интересно, что Дима по этому поводу скажет?» «Думаю, Диме эта статья понравится». Ну прямо Патрірах – не дати і не взяти! 
Похвалюся – це я назвала його «панком від правозахисту». Його зачепило, і потім він уже сам тебе так раз, бачила, назвав.
А іще у нього був великий талант заводити близькі, дужні стосунки з багатьма людьми. Ви помітили, як багато людей в ці дні сказали про нього: «Мій друг». «Мій друг». «Мій друг».

Зараз мені допомагає досить заїжджена, але красива фраза: «Діма завжди буде жити в наших серцях». В моєму – так точно, до кінця життя. Його особистість до кінця моїх днів залишиться частинкою моєї особистості. Кажу без зайвої патетики.

А давайте не тільки сумувати, але і радіти, що на світі бувають такі люди. Зробив він немало. 

Хоча хто знає, скільки б іще нещасних біженців-сомалійців він спас, скільки випадків міліцейських тортурів би викрив, і т.д. і т.п., якби його не «притруїли». Людина, для якої захист правозахисників від нападок завжди був величезним пріоритетом, сама постраждала від нападок.

Його остння в цій справі промова для судових дебатів – дуже класна. Вона вже опублікована https://docs.google.com/file/d/0B-tBp7XS1uVCeGJqV3VCTF9hNUk/edit  Моїм найбільшим бажанням є те, щоб люди, які цькували Дмитра і яких він зазначив в цій промові, – були покарані за всіма правилами. І щоб про це покарання знала вся Україна. А також - щоб його справа продовжувалася.

7.08.2013
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.