Відбулося 24 пленарне засідання депутатів Буської районної ради

10 серпня 2013, 08:30
Власник сторінки
0
196
Відбулося 24 пленарне засідання депутатів Буської районної ради

24 сесія Буської районної ради

8 серпня 2013 року відбулося 24 пленарне засідання депутатів Буської районної ради. На порядок денний було винесено 16 питань.  На сесію прийшло лише 37 депутатів, напевно, через велику спеку, та все ж це достатньо для кворуму, тому сесія відбулася. 

 Більшість винесених питань не підлягали критиці націоналістів оскільки були заздалегідь детально вивчені та такими що відносяться до повсякденного функціонування районної ради. Та все ж окремі депутати (окрім фракцій ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина") намагалися просунути через сесію рішення які лобіюють інтереси окремих бізнес-груп, порушують рекламент районної ради та натякають на можливість видобутку сланцевого газу на території району!

 Отже, розберемо все по порядку. Питання № 1. Про звернення депутатів до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр Міністра України. У зверненні йдеться про надання районним радам можливості виступати у якості сторони під час підписання угод з інвесторами по розробці та видобуванню корисних капалин на території району, стоїть прохання внести зміни до Закону України "Про угоди та розподіл продукції" та закріпити можливість підписання соціально-економічних угод за органом місцевого самоврядування. Постає ряд питань: чи має можливість районна рада дати професійну оцінку щодо шкідливості видабутку певної групи корисних капалин? чи є можливість оцінити фінансові та виробничі потужності інвестора? хто відповідатиме у випадку завдання екологічної шкоди надрам, населенню? Фракція ВО "Свобода" виступає проти підписання подібних угод без згоди органів місцевого самоврядування але вважає що давати об'єктивну оцінку повинен компетентний на це орган. Фракція ВО "Свобода" "утрималася" під час голосування за дане питання.

 Питання № 7. Про передачу у державну власність нерухомого майна спільної власності територіальних громад Буського району. Йдеться про передачу приміщення у якому знаходиться прокуратура Буського району. Прокуратура слачує за користування символічну орендну плату  - 1 грувню на 1 місяць, сенсу передавати у державну власність немає. Фракція ВО "Свобода" не брала участі у голосуванні.

 Питання № 9. Про затвердження протоколів конкурсної комісії з питань надання в оренду комунального майна. Йдеться про приміщення під аптеку в Буській ЦР Лікарні, для надання якого в оренду проводився конкурс між фізичною-особою підприємцем Почапською Г.М. та фірмою «Сервісмед». Фірма надала пропозицію сплачувати фіксовану орендну плату 1300 грн. на 1 місяць, а підприємець вирішив діяти нестандартно подавши пропозицію збільшити розмір орендної плати на 20 відсотків від будь-якої суми запропонованої конкурентом. В результаті конкурсу переміг підприємець, оскільки за словами юристів порушень законодавства в процедурі проведення конкурсу немає. Фракція ВО "Свобода" вважає такий конкурс непрозорим та виступає за надання пропозицій у грошовому еквіваленті. ВО "Свобода участі в голосуванні не брала.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.