«Свобода» використовує методи залякування і тиску за аналогією «бригад» з 90-х

13 серпня 2013, 14:48
Власник сторінки
0
279

Принцип "Свободи" простий – або ти платиш, і тоді ми тебе не помічаємо, або ж ти нічого не даєш «в общак», і тоді ми блокуємо усі ініціативи

З отриманням  ВО «Свобода» депутатських мандатів в Верховній Раді України, обранці розпочали використовувати у своїй діяльності м’яко кажучи занадто радикальні способи  захисту прав громадян. Це виявилося як у безпідставному та необґрунтованому блокуванні трибуни ВР, так і участі прибічників «Свободи» у різноманітних незаконних акціях протестів із застосуванням силових методів.
На сьогоднішній день можна спостерігати, як народні депутати від «Свободи» своїми популістськими лозунгами підбурюють населення націоналістичними закликами, виправдовуючи свої дії відстоюванням національних інтересів України. При цьому не нехтують ніякими методами із збільшення свого впливу – зокрема на політичній арені.

Так, призупинившись тимчасово з парламентом, «свободівці» взялися за Київську міську раду. Там їм також не подобається стан речей. Замість того, щоб дозволити розпочати нормальну роботу Київради, самим виконувати свої передвиборчі обіцянки, а саме покращити життя столиці та її мешканців, вони за старою схемою розпочали збирати своїх міцних прибічників та блокувати засідання КМДА, тим самим не даючи можливості вирішити важливі соціально-економічні проблеми міста - виплати зарплат бюджетникам, здійснення  благоустрою міста та ін. Цікавим залишається той факт, що всю провину за постійні проблеми міста депутати-свободівці беззаперечно перекладають на бездіяльність голови КМДА Попова.
Заблокувавши роботу Київміськради і КМДА, «Свобода» активно проводить «роботу в масах», серед столичних освітян, медиків, транспортників – усіх, хто отримує зарплату з місцевого бюджету. Маніпулюючи зрозумілими людськими емоціями, які «свободівці» самі ж і спровокували блокуваннями, депутати від «Свободи» вирішили використати старий, але перевірений часом спосіб для ще більшого підбурення населення, розпочавши проводити «роз’яснювальні бесіди» з керівниками столичних галузевих профспілок. Кажуть, що тих профспілкових керівників, хто не зовсім їх розумів у плані «співпраці», депутати від «Свободи» залякують звільненнями та кримінальними справами.
Попри кримінальні справи у «свободівців» напрацьовані й інші механізми «віджиму» коштів і прихильності громадян. Так, з 9 серпня «Свобода» розпочала акцію проти забудови за адресою просп.. Маяковського, 4, що у столиці. Як кажуть наближені до партії, саме за цією адресою розпочато будівництво житлового комплексу на кошти окремих депутатів від «Удару». Таким чином, «свободівці» вирішили вбити двох зайців – і себе показати, і «побратимів» по опозиційному цеху черговий раз «нагнути».
Однак одними протестами ситий не будеш. Є ж способи отримання чималих сум на політичну боротьбу просто з повітря. Так, напередодні «свободівці» під керівництвом своїх нардепів В.Чернякова та П.Криленка вирішили пікетувати і блокувати роботу фірми «Марморош», яка здійснює геологорозвідувальні роботи в урочищі «Рударня», що у Рахівському районі на Закарпатті. Не гребуючи навіть довірою західноукраїнського електорату, «свободівці» в якості відкату за припинення пікетувань вимагають у керівництва «Мармарошу» суму у мільйон доларів. У підтвердження  серйозності власних намірів на місті пікету «Свобода» уже зараз розвернула партійну палатку і розквартирувала більше 20 активістів.
Такі «політичні» кроки «Свободи» чомусь дуже схожі на банальне психологічне вимагання – по народному «рекет». Принцип простий – або ти платиш, і тоді ми тебе не помічаємо, або ж ти нічого не даєш «в общак», і тоді ми блокуємо усі ініціативи. Мабуть даються взнаки методи «братків» з 90-х, яких чимало у «Свободі» та загалом у стані опозиції.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.