Асоціація виробників молока

14 серпня 2013, 09:22
Власник сторінки
0
347

Асоціація виробників молока просить Президента України захистити виробників молока від експансії білоруських молокопродуктів.

Поширюю у своєму блозі інформацію про лист, який ми надіслали до Президента і двох міністреств з проханням захистити виробників молока від експансії білоруських молокопродуктів.

Асоціація виробників молока (АВМ) стурбована зростанням імпорту в Україну білоруських молочних продуктів та просить Президента України Віктора Януковича втрутитися в ситуацію, щоб захистити вітчизняних сільгоспвиробників.

За даними аналітиків у першому півріччі поточного року імпорт білоруських молочних товарів в Україну у вартісному вираженні зріс більше ніж на 80%. При цьому, за окремими групами товарів імпорт збільшився у 2-3 рази.

З 1-го березня 2013-го року була введена заборона на ввезення молочної продукції деяких виробників з Білорусії на територію України. Проте, саме в цей час збільшився обсяг нелегального ввозу молочної продукції з Білорусії.

«Виходячи з цього звертаємося до Вас, вельмишановний Вікторе Федоровичу, із проханням дати доручення Кабінету Міністрів підготувати наказ «Про запровадження квотування імпорту молочних продуктів в Україну», а також посилити контроль за митним оформленням молочної продукції, яка надходить з Білорусії», — йдеться у відкритому листі АВМ на ім’я Президента.

Аналогічні звернення Асоціація виробників молока направила на ім’я Міністра доходів і зборів Олександра Клименка та першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства Івана Бісюка.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.