Четверо з Молдаванки. Сценарій анімаційного серіалу.

14 серпня 2013, 12:04
Власник сторінки
0
160

Епізод перший. "Врятувати хомячка". Ч.1

Врятувати хомячка.

 

 

 

ІНТ.ЗАЛ ЗАСІДАНЬ.

В центрі великого приміщення довгий стіл, за яким сидять чоловіки в ділових костюмах. Стіни прикрашені прапорами ПР и георгіевськими стричками. Головує Клюєв

 

КЛЮЄВ

Наші російські партнери нарешті дозволили нам

користуватись антифашистською технологією. Суть

її полягає в тім, що будь-якого опонента, чия

позиція не збігається з нашою, ми маємо

звинуватити в фашизмі.Це дуже дієва технологія…

 

КОЛЕСНИЧЕНКО

Але ж ми завжди так робили…

 

                        КЛЮЄВ

Так, але авторськи права на цей винахід належать нашим друзям з Росії. Вони дісталися їм в спадок від СРСР. Сам Сталін дуже любив цей прийом… А ми, як виявилось, поводились як пирати. Але зараз, коли всі формальності улагоджено і гроші сплачено, ми нарешті отримали не тільки право користуватись антифашизмом, а ще і бонус, про який я роскажу пізніше.

 

ТАБАЧНИК

Пропоную негайно ввести уроки антифашизму в загальноосвітних школах.

 

КЛЮЄВ

Схвалюємо.А студентів та вчиталів треба залучити до антифашистських парадів.

 

КОЛЕСНИЧЕНКО

Де ми маємо нести прапори, зроблені з ветеранів.

 

Всі здивовано дивлятьс на Колесниченко. Той робить знак охоронцям, яки вводять ветерана ВВВ в однострої і орденах.

 

КОЛЕСНИЧЕНКО

Дивіться: Беремо ветерана, натягуємо його на древко, отримуємо прапор і починаємо розмахувати їм перед носом у опозиції. Хто зможе нам заперечувати?

 

Всі свої слова Колесниченко супроводжує відповідними діями. Ветеран на древці перетворюється на прапор, на якому лишаються обличчя, ордена та однострій.

 

КОЛЕСНИЧЕНКО

До тогож можна робити прапори та транспоранти з колишніх вязнів концтаборів. Той, чия позиція з будь-якого питання суперечить нашої, звісно ж буде фашистом. 

 

 

КЛЮЄВ

 

Добре. Але це ще не все.

 

Дістае з валізи пакунок з білою речовиною.

 

ВСІ

Що це?

 

КЛЮЄВ

Це антифашин. Бонус до нашої технології, який ми отримали від наших партнерів. Його слід розпиляти з війскових літаків над великими містами. Всі підозри можна перевести… да хочаб на американців. А перед тим показати по телевізору якнайбільше російських та радянських художніх  фільмів про війну. Ще і пропагандистське кіно, яке замасковане під документальне. Якщо в небі над середнім містом, таким як Одеса, роздмухати 5 тон антифашина, ми отримаємо неабияку антифашистську істерію в суспільстві. Діють і невеликі дози, але нам потрібний тривалий єфект. І проведемо великий антифашистьский шабаш, який остаточно закріпить місцевий електорат за нами. Ми зробили деякі досліди…

 

Вмикає великий екран на стіні.

 

Дійство на екрані.

ІНТ. ЛАБОРАТОРІЯ.

Приміщення з різноманітним медичним обладненням. В центрі гладка жінка та худий чоловік середніх років. Поруч з ними лікарі, які пристосовують до них датчики та інше.

 

ГОЛОС КЛЮЄВА ЗА КАДРОМ

Це Глафіра Петрівна та Євген Сергійович, наші пересічні громадяни, на яких ми завжди тестуємо щось новеньке і на поведінку яких ми орієнтуємось… Радянська людина за своє життя передивилась величезну кількість фільмів про війну, прочитала шалену кипу статтей в газетах, щоденно бачить різні пам*ятники, і завдяки тому знає, що найгірше в світі це фашизм. Тому наша задача нескладна – ми повинні переконати обивателя в тому, що  будь-хто, хто проти нас – фашист.

 

Лікар в халаті роздмухує білу речовину перед обличчями випробуваних. В очах тих з*являються контентричні кола, згодом вони перетворюються на хом*ячків і починають скандувати: «ФАШИЗМ НЕ ПРОЙДЕТ!»

ГОЛОС КЛЮЄВА ЗА КАДРОМ

Людина втрачає здібність критично сприймати дійсність, легко піддається навіюванню і бачить все в чорно-білих тонах. Ми повинні чітко сформулювати образ ворога а нашу політсилу представити як захисників від фашизму, і на наступних виборах вони обов*яково проголосують за нас… Все ж в суспільстві надто багато людей вміє думати, а нам треба суттєво зменьшити цей процент.

 

ГОЛОСА ЗА КАДРОМ

 

Дивовижно!

 

 

 

ІНТ. КВАРТИРА ІВАНЮТИ.

Максим Іванюта (підліток 13-14 років) збирається до школи. В кімнаті стоіть клітина з хомячком Тотошкою. Тотошка ласкається до Максима, встає на задні лапки, махає хвостиком і взагалі поводиться наче цуценя.

 

 

МАКСИМ

Мені до школи. Ти поки посидь сам, я тобі вмикну телевізор.

 

Вмикає телевізор. На екрані логотип ТВ Академія та художній фільм про війну. Червоноармійці йдуть в атаку і кричать «УРА». Ігор перемикає канал. З*являється логотип АТВ та передачи «Взгяд с В. Орлом». Ведучий Віктор Орьол розповідає

 

ОРЬОЛ

У кого из нас есть гарантии, что подобные секретные опыты не практикуются в различных завуалированных формах на территории Украины. Например, в комментариях к программе зрители просят поднять вопрос о химических трейлах — дымовых следах в небе над Одессой, оставляемых самолётами. Иногда, в одночасье, их слишком много для страны, в которой практически отсутствуют ВВС и вечно не хватает средств на авиатопливо. Да, именно так и выглядело опыление психотропными и галлюциногенными веществами населённых пунктов в США, выбранных ЦРУ и Армией для опытов. Я стал чаще посматривать на небо и задавать себе вопрос, откуда у нас столько авиатехники? А наши ли это самолёты вообще? Но, наткнувшись на глухую стену, я решил оставить этот вопрос открытым. Ведь не строить же очередную теорию заговора по поводу летящих в небе самолётов. Даже у Америки заняло не один десяток лет, пока общественность начала узнавать правду. А что уже говорить о нас? Однако, не будем скептиками. Иногда то, что больше похоже на голливудскую фантастику, вполне может оказаться правдой.

 

/Вставити уривок з програми /

http://atv.odessa.ua/programs/72/nevidimie_niti_kontrolya_chast_2_6912.html

Під час цієй промови Максим грається з хом*ячком, збирає речі та інше.Потім перемикає канали, але на всіх або реклама, або попса. Він зупиняється на АТВ.

 

МАКСИМ

Не сумуй, Тотошко. Я прийду після занять.

 

/УРОК АНТИФАШИЗМУ/

ІНТ.КЛАСНА КІМНАТА В ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ В ОДЕСІ.

Учні 8 класу (в середньому 13 років), серед яких Ігор Прокопчук, а також Максим Іванюта, Саша Петраков, Віталя Коваленко та ін.

сидять за партами. Вчителька веде урок.

 

ВЧИТЕЛЬКА

/нудним голосом/

Фашизм – це дуже погано. Всі мають ненавидіти фашистів. Бо вони нелюді і потвори. Якщо хтось скаже про фашизм щось хоча б нейтральне, він сам є фашист. Фашизм росповсюджений наче чума у світі всюди крім Росії. В Росії фашизму нема, тому що Росія перемогла фашизм. А в Німеччині фашистский телеведучий ствержував, ніби Гітлер їв людську їжу а не немовлят. А в Київі місцеві фашисти отруїли тваринок в зоопарку. А коли в крані нема води, то її випили фашисти. А зараз перейдемо до практичних занять.

 

Вчителька дістає манекена в нацистської уніформі, діти розбирають гвинтівки з багнетами і по черзі штрикають манекена в різні частини тіла. Той смішно сіпається і видає страшні зойки. Лунає початок твора Еренбурга «Убей немца». Обличчя деяких школярів сатаніють.

 

ВЧИТЕЛЬКА

А зараз хочу представити вам членів громадської організації «Дозор», які допоможуть нам провести урок антифашизму.

 

Входять молоді люди з тупими обличчями в спортивних костюмах, на яких намальована імперська символіка. Вони несуть з собою гумову люльку з секс-шопу в чорній есесовській уніформі.

 

ВЧИТЕЛЬКА

Ця частина лише для хлопчиків. Подивіться, як треба поводитись з фашистськими курвами.

 

Лунає «Катюша». На обличчах школярів – жах.

 

 

НАТ.МАЙДАНЧИК БІЛЯ ШКОЛИ.

Ігор, Максим, Саша та Віталя.

 

МАКСИМ

І навіщо це люди стають фашистами? Це ж не круто…

 

ВІТАЛЯ

Фашисты – гады! Наши деды и отцы сражались с ними и били их. И всегда будут бить фашистскую нечисть. И их фашистский блок НАТО и американо-фашистов!

 

МАКСИМ

Американці так само воювали з нацистами, як і червоноармійці. Чому це амери – фашисти?

 

ВІТАЛЯ

Ты не понимаешь, Максим. Все, кто против России – фашисты! И украинские нацики в первую очередь!

 

ІГОР

Ні, Віталю, націоналізм не має нічого спільного з нацизмом. Це просто схожі слова, ніби як комунізм і комунальне господарство. Але нікому до цього нема справи, тому на цьому грають різні політичні шулери.

 

ВІТАЛЯ

Нацистскую пропаганду разводишь, Игорь. Наши деды и отцы били бандеровцев и будут бить!

 

ІГОР

На жаль,Віталя, переважна більшість людей має уявлення про історію з художніх фільмів та копірайта з інтернету. Або з так званих аналітичних передач. Ти би щось альернативне про тих бандерівців, та їх стосунки з нацистами почитав. А то в тебе виходить як на чорно-білому телевізорі, ще й з максимальною контрасністю. Хто не з нами, той проти нас, той ворог. Що ти взагалі знаєш про фашизм?

 

ВІТАЛЯ

/обурливо/

Фашизм начал вообще свою историю в Англии,но не прижился. Расцвел в Италии.В Германии принял радикальное направление и перепутался с нацизмом.Как и идея коммунизма была полностью исковеркана дядей Троцким и последователями(Хрущев в их числе).Сталин,как и Гитлер,люди своей эпохи! Но приравнивать к ним Бандеру и Шухевича все равно,что к Шумахеру дядю Петю на гомновозке.А насчет врагов… Тут решать было не им.Надо было у народа спросить,а не к кормушке бежать. И ветераны наши столько крови отдали…

 

ІГОР

Цікаво,як це ти собі уявляєшь – спитати у народа? До того ж, як би наші антифашисти справді піклувались про ветеранів, то наші ветерани отримували б пенсію не меньше за ветеранів вермахта. Тим більш, їх справжніх лишилось небагато.

 

МАКСИМ

А ти що думаєш, Саша?

САША

/який до цього моменту мовчав і уважно слухав/

Хлопці, хіба ви не розумієте, що хто фашист, а хто ні, вирішуєте не ви, а розумні люди. І вони розумні, тому що багаті, а багаті, тому що розумні. І тому що в них є вплив. А ви, якщо хочете все життя бути бідними і жити на Молдованці, то можете продовжувати свої суперечки. А я раджу вам замислитись не над тим, що є фашизм насправді, а як на цьому заробити.

 

МАКСИМ

А що, на цьому можна заробити, Сашко?

 

                              САША

І не погано. Хто хоче заробити на боротьбі з фашизмом, нумо зі мною!

 

ВІТАЛЯ

   Борьба с фашизмом это святое. К тому же,если за это еще и платят…

 

МАКСИМ

/вагаючись/

Ну ніби звучить заманчиво… Та ну це лайно.

 

Віталя з Сашою йдуть в один бік, а Ігор з Максимом в інший.

 

 

ІНТ. КВАРИРА ІВАНЮТИ.

Ігор і Максим заходять в кімнату. В телевізорі батальні сцени з радянських фільмів та логотип АТВ. Хомячок Тотошка тримаючить за прути клітини скандує «ФАШИСТИ! ФАШИСТИ!», потім скажено бігає по клітині. В хлопців контужені обличчя.

 

ІГОР

Що це з ним?

 

МАКСИМ

Мабуть це АТВ… Він дивиться його зранку

 

ІГОР

Ти що, Максе, давав йому дивитись АТВ? Мій батько взагалі не дозволяє мені дивитись це лайно.

 

МАКСИМ

В нашій родині нема заборон на інформацію. Та хіба я знав, що воно так подіє? Бідолашний Тотошка…

 

ІГОР

То ти його сам вбив…

 

МАКСИМ

Він живий

 

ІГОР

 Аж занадто

 

МАКСИМ

Краще чимось допоможи

 

ІГОР

Хіба канал перемикну

 

Ігор перемікає пультом канали. На екрані – реклама змінює попсу. В хом*ячка істерика наче у наркомана, в якого забрали дозу. Він падає на дно клітини і гризе прути. Ігор вмикає другий канал АТВ. Там показують програму «Правда з Кваснюком». На столі сидить мавпа з обличчям Кваснюка, чухається і говорить: «Бандеровци АААА, Бандеровци УУУУУ». Знизу екрана якісь кольорові стрички опитувань телеглядачів з процентами. Найбільших рейтінг мае червона стричка з надписом «Бандеровци УУУУ!» Тотошка задовільно зтихає.

 

МАКСИМ

Тотошко, малий, краще не дивись цого

 

Відчиняє клітину та вимикає телевізор. Потім простягає до Тотошки руку. Той зривається з місця, кусає Ігоря за руку і тікає в відчинені двері (або вікно).

 

МАКСИМ

Треба його врятувати! Допомагай, друже!

 

ІГОР

Гаразд, Максе.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.