Спецоперація «Roshen» чи привід для лобіювання Порошенка

15 серпня 2013, 15:16
Власник сторінки
0
198

Спецоперація «Roshen», запропонована Петру Олексійовичу східними «колегами», дає унікальну можливість політизувати її, позиціонуючи себе, як жертву «імперських амбіцій Москви»

Історія із забороною ввезення до Російської Федерації кондитерської продукції «Roshen» поступово набирає політичних обертів. Схоже, що спецоперація Росії по роздмухуванню піар-компанії в Україні «своїх» обранців виправдовує себе та обіцяє великі політичні перспективи.
Витрати, які Петро Порошенко понесе в наслідок організованих контролюючими іноземними органами, звісно, складуть доволі немалу суму. Проте, як відомо, інвестиції, особливо у політичних справах, окупаються в рази більшою вигодою, зокрема, якщо це стосується розширення сфери впливу на прийняття рішень «політичного олімпу». Принаймні, якщо Петро Олексійович очолить українську столицю, в його руках опиниться не тільки багатомільйонне місто, а й багатомільярдні прибутки. Звісно, якщо його оберуть кияни.

Порошенко давно готує грунт для отримання головного крісла у київській мерії та виношує мрію досягти ще більших висот. Масштабні кампанії із самопіару вичавили із його ресурсів всі соки. А спецоперація «Roshen», запропонована Петру Олексійовичу східними «колегами», дає унікальну можливість політизувати її, позиціонуючи себе, як жертву «імперських амбіцій Москви». Що ж, з огляду на унікальну властивість Порошенка прилаштовуватись при всіх владах, як то було ще за часів Кучми, роль «жертви» не дуже відповідає дійсності. Тому нічого дивного в тому, що Порошенко стане одним з політичних проектів «білокам’яної».
Звісно, робити ставку на одного учасника перегонів виправдано хіба що на іподромі, коли вболіваєш за улюбленого жеребця. У російських авторів подібних спецоперацій улюблених жеребців не має. Більше того, це вкрай небезпечно - ставити ставки тільки на одну фігуру в такій нестабільній ситуації як в Україні. Такі проекти ніколи не були однобокими і сама їх природа передбачає боротьбу за те, щоб бути кращим серед таких же претендентів на лояльність «колег». Наприклад, Валерій Хорошковський поки що таку гонку «проектів» програє, проте, схоже, що ставки вже зроблені.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.