ВМГО «Опора» в доповіді НДІ (США) звинуватила громадські організації в крадіжках

17 серпня 2013, 12:03
Власник сторінки
0
176

Вашингтонським керівництвом Національного демократичного Інституту запроваджується практика жорсткого контролю за фінансово-господарською діяльністю його українського офісу

За результатами проведеного експертами вашингтонського офісу Національного демократичного Інституту міжнародних відносин аналізу витрат на «розвиток української демократії» протягом останніх п’яти років, американці констатували абсолютну відсутність очікуваного результату і повну безперспективність подальших фінансових вливань вукраїнські громадські організації.

Враховуючи такі невтішні висновки, вашингтонським керівництвом Інституту запроваджується практика жорсткого контролю за фінансово-господарською діяльністю його українського офісу. Нічого дивного в тому, що таке рішення викликали звичайні крадіжки. Керівники українського представництва НДІ фактично розікрали кошти, виділені Центром на «демократію», формально прозвітувались за витрати реципієнтів-учасників програм, а на «демократизацію» не витратили жодного долара. Американці, звісно, спочатку дивувались, чому в Україні не розвивається «демократія», адже кошти, виділені на дану програму, чималі, проте хитромудрість українського менталітету переконала їх в безнадійності такої перспективи.
Тепер іноземці вимагають здійснювати усі фінансові операції з оплати послуг тренерів та лекторів, замовлення бронювання номерів та коференц-залів готелів, проїзд у таксі та навіть цукор з кавою у офісах, безготівковими розрахунками або ж розраховуватись карткою керівника офісу.
Слід зазначити, що єдиною організацією, яка виправдала надії та сподівання вашингтонського НДІ, виявилась ВМГО «Опора». Теперішній керівник українського представництва інституту Кетрін Сісел навіть вирішила виділяти кошти виключно через «чесну» керівницю «Опори» - Айвазовську. Остання, звісно, не оминула скористатись проявленою до неї довірою та укріпитись у статусі «єдиного» одержувача фінансових траншів. Як наслідок Айвазовська засипала всі громадські організації звинуваченнями урозкраданні «демократичного ресурсу».
Що ж, нехай американці вважають, що їх гроші в надійних руках, хоча «Опора» навряд чи їх вкладе у «демократію», швидше за все, - знову собі у кишеню.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.