Боротьба в опозиції не на життя, а на смерть

20 серпня 2013, 16:37
Власник сторінки
0
165

Батьківщина у вогні - підкилимні війни, ручне керування та вибіркові призначення

Підкилимна боротьба між апаратниками «Батьківщини» та «Фронту Змін» з шаленою динамікою виповзає в публічну площину. При цьому, навіть поверхневе спостереження за перипетіями всередині опозиції останнім часом все більшою мірою нагадує зведення із фронтів бойових дій.

Ось лише декілька прикладів партійних підкилимних ігрищ.
Перший заступник «Батьківщини» Олександр Турчинов терміново намагається вирішити питання звільнення з посади голови Запорізької обласної організації Валерія Крайнього та призначити на його місце в.о. голови обласного осередку «Фронту Змін» Рудольфа Акопяна. Отже О.Турчинов робить ставку на 33 річного підприємця та спортсмена Акопяна, нехтуючи досвідченим, але підстаркуватим 65 річним Крайнім. Відповідно, чутки про зняття В.Крайнього з посади викликають активний спротив у більшості членів Запорізької обласної організації «Батьківщини» й однопартійці готові йти до кінця, відстоюючи свого авторитетного лідера, який займає партійну посаду з 2008 року та раніше не мав серйозних нарікань від керівництва «Батьківщини».
Загострюється та набирає конфліктних обертів ситуація і у Хмельницькій «Батьківщині». Там позафракційний народний депутат, екс-керівник Хмельницької обласної організації «Батьківщини» Василь Кравчук, який у липні п.р. був виключений з фракції нібито за підтримку законопроекту про векселі, розпочав активну роботу з формування мережі власних приймалень на базі офісів районних організацій партії. При цьому, колишній БЮТівець намагається залучити до роботи у приймальнях найбільш активних членів місцевої організації «Батьківщини», обіцяючи надати їм статус його помічників-консультантів та регулярно виплачувати кошти на оренду офісів та поточні витрати.
Зрозуміло, що вказана ситуація викликає занепокоєння та роздратування у новопризначеного виконуючим обов’язки голови Хмельницької обласної «Батьківщини» Валерія Лескова, оскільки в таких умовах він не здатний щось протиставити колишньому одно партійцю, в т.ч. і через скрутне фінансове становище. В організації взагалі розуміють, що таким чином народний обранець банально мститься за своє звільнення і намагається зруйнувати партійні осередки в регіоні. Хоча політраду партії такий перебіг подій також мало обходить.
Ну що ж, нічого нового. Підкилимні війни, ручне керування та вибіркові призначення. А де ж ваш, хоча б продемонстрований на регіональному рівні, чесний і непідкупний «праймеріз», панове!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.