Повний розкол у «Батьківщині»

23 серпня 2013, 13:49
Власник сторінки
0
218

За часів керівництва Юлії Тимошенко самостійна і незалежно мисляча людина не змогла б ужитися в авторитарній партійній системі відносин, яку вибудувала Тимошенко

Чи змогли б Ви відповісти на запитання: де Ви завтра святкуватиме День незалежності? Стосовно себе відповім з легкістю – на Хрещатику та на Співочому полі. Думаю, що й більшість українців готова надати вичерпну відповідь про завтрашнє святкування. Однак більшість – це не всі.
Є в Україні одна поважна політична організація, члени якої до цього часу не знають, де і що їм робити в день головного свята країни. Це Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Здивуєтесь? А немає тут нічого дивного. Люди в «Батьківщині» вже давно дезорієнтовані, не знають на кого можна опертися і до кого звернутися з робочими чи проблемними питаннями. Немає лідера. Якщо подумати, то його апріорі не може бути в цій компанії, бо за часів керівництва Юлії Тимошенко самостійна і незалежно мисляча людина не змогла б ужитися в авторитарній партійній системі відносин, яку вибудувала Тимошенко.

В системі «Батьківщини» всі безухильно рівнялися на свою лідерку, були виконавцями та реалізаторами тих ідей, які генерувала Тимошенко. Її відхід від активного управління партією було вирішено заповнити Арсенієм Яценюком, який влився у ряди «Батьківщини» зі своїми партійцями. Однак на практиці Яценюк, замість консолідації і згуртування партії, вніс в її ряди ще більший розлад, який наростає і погрожує перерости у внутрішню революції на початку нового політичного сезону.
Ситуація з Днем незалежності тому яскраве підтвердження. Спілкувався сьогодні з керівником одного з обласних осередків «Батьківщини» і був здивований тим, що він не знає, куди споряджати делегацію на 24 серпня. Чи то в Київ, чи то в Черкаську область, де у Шполі мало відбутись головне опозиційне святкування. Або плюнути на все і залишитися вдома. Місцевим керівникам потрібно орієнтуватися на центр. А в центрі не лише не знають, куди партії рухатись далі, а навіть не можуть організувати спільне святкування Дня незалежності. У Одарченко свої бачення організації святкування в столиці, а Яценюк досі не визначився, що він робитиме. Навіть нардепи від «Батьківщини» досі не знають, чи їхати у Шполу, чи лишатися у Києві.
Керівництво «Батьківщини» побачило неспроможність Яценюка вирішувати навіть прості задачі і вже не довіряє йому. Однак і саме не здатне організуватися і налагодити управління партією. Таким людям потрібен лідер, жорсткий лідер, який буде направляти їх, видавати ідеї, підштовхувати – в авторитарній системі відносин вони є підлеглими-виконавцями. Для них життєво необхідно виконувати чиїсь вказівки, інакше в їхніх стосунках виникає хаос. І такий лідер є – це Тимошенко. Однак вона навряд чи найближчим часом зможе вийти на свободу. А отже доля «Батьківщини» залишається примарною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.