Війна США проти Сирії та український інтерес

01 вересня 2013, 10:35
Власник сторінки
Голова Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність». Заступник голови Громадського об’єднання «Українська справа».
0
315
Війна США проти Сирії та український інтерес

Що найбільше мене дивує у вітчизняних інтерет-баталіях про «аґресію США проти суверенної Сирії», то це повна відсутність не лише бачення, але й бодай постановки питання А ЯКИМ БОКОМ ТУТ МИ?..

Отже, США, практично, оголосили Сирії війну.

Ймовірно, буде зреалізовано «іракський сценарій» з приямою окупацією, «демократизацією» та фактичним розчленуванням.

Або – «югославський»: без окупації, з «точковими» ракетно-бомбовими ударами, демократизацією без лапок і подальшим, знов-таки, розчленуванням.

Або – перехідний між ним «лівійський».

«Прогресивна громадськість усього світу» вже встигла багаторазово і безповоротно затаврувати «аґресію світового імперіялізму проти суверенної країни» і висловити свій рішучий протест, переважно – на підконтрольних аґресору сайтах Facebook та Youtube.

І, шо цікаво, про «американську аґресію в Сирії» волають ті самі люди, які учора шалено «лайкали» антиурядові виступи в Египті, Тунісі та Туреччині. Так, нібито опозиція там кормилася/кормиться не з тієї ж руки, що й сирійська.

Особисто я, звичайно ж, ПРОТИ вирубки БУДЬ-ЯКИХ ПАРКІВ (від харківського до костянтинопільського), ЗА мир в усьому світі та ПРОТИ війни.

У МЕНЕ, ОДНАК, ЛИШАЮТЬСЯ ТРИ ЩИРІ (І ПОКИ ЩО НЕРОЗВ’ЯЗНІ) ПИТАННЯ.

1. Чому об’єктами «імперіялістичної аґресії США» ЗАВЖДИ стають виключно ДИКТАТОРСЬКІ та явно ТОТАЛІТАРНІ держави, а ритуальними «захисниками міжнародньої демократії» виступають такі «вільні демократичні країни», як путінська Росія та Китай?..

2. ЯКУ ПРАКТИЧНУ МЕТУ переслідує наполеглива постановка питання про «американську аґресію» (в Сирії, Лівії, Сербії і т. д.) в дискусії, що ведеться на сайті, підконтрольному, як усім відомо, «безпековій спільноті» США між громадянами України?.. А якщо – на сайті ФСБ РФ «Вконтактє», тоді яку?

3. І ВЗАГАЛІ, ЯКУ МЕТУ МИ ПЕРЕСЛІДУЄМО У СВОЇХ ПЕРЕПАЛКАХ: «АҐРЕСОР» США ЧИ «ЗАХИСНИК СВОБОДИ В УСЬОМУ СВІТІ»? На шо воно впливає? Який НАШ інтерес? Ну, от ті, хто захищає Асада, що вони з того мають? Що матиму я від того, що погоджуся з ними, що «США такі-сякі»?..

Особисто я вважаю, що на війну у Сирії ми, НА ЩАСТЯ, абсолютно не впливаємо. У нас немає з нею проблем, і ДУЖЕ ДОБРЕ, ЩО НЕМА.

А також, що:

A. Треба вступати до ЕС.

B. Необхідно ОБОВ’ЯЗКОВО вступати до НАТО – якнайшвидше і ще до вступу до ЕС.

C. Для виконання пунктів А та В потрібно встановити у країні демократію, а для цього, як мінімум, – усунути від влади В.Януковича, і його «сім’ю».

D. Для початку – хоча б підписати цю саму Угоду про асоціяцію з ЕС.

E. Для цього: перестати вести між собою будь-які «Інтернет-баталії» на теми «хороший чи поганий у Сирії Асад» та «проти безбожних гей-парадів» у нас на Хрещатику в Києві.

Давайте думати про інтереси своєї країни (нації), а НЕ безкінечно «жувати» другоґатунковий путінський (чи ще чийсь там) «агітпроп»!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Обама,Сирія,Асад,війна,український інтерес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.