Комітет з лобіювання інтересів виробників товарів смерті

04 вересня 2013, 15:02
Власник сторінки
0
519

Комітет з питань податкової та митної політики треба перейменувати на комітет з питань представлення та захисту інтересів виробників алкоголю, пива та тютюну.


Комітет з питань податкової та митної політики треба перейменувати на комітет з питань представлення та захисту інтересів виробників алкоголю, пива та тютюну. Майже півроку як члени комітету, більшість з яких фізично не встигає аналізувати законопроекти, просто не хоче чи не може вникати в деталі, не ухвалюють рішення щодо підвищення ставок акцизів на пиво, алкоголь та тютюн. Додаткові гроші можна було б спрямувати на охорону здоров"я (в тому числі на добудову нового корпусу лікарні в Охматдиті) або на інші соціальні ініціативи Президента, на які, як недавно заявила пані Ірина Акімова, грошей нема.

Кожні засідання комітету з питань податкової та митної політики, де обговорюється питання підвищення акцизів на алкоголь, тютюн і пиво, супроводжуються гарно зрежисерованими спектаклями, клоунадою з метою - заговорити тему, відтермінувати розгляд законопроектів, дискредитувати ідею підвищення акцизів, надавши неправдиві дані щодо контрабанди чи закриття заводів. Такі "аргументи" озвучують завжди авторитетні депутати. Громадськістю, правда, відзначені як кращі лобісти алкоголю та тютюну.

Режисери-Автори сценарію - сидять в залі і дивляться, як актори відроблять свій хліб. На кожному засіданні пачками сидять представники профільних асоціацій виробників алкоголю, вина, сигарет, працівники самих компаній. Я сиджу в залі і ЧМЕЛІЮ - ЗА ЩО ПЛАЧУ ПОДАТКИ в БЮДЖЕТ? За цей для когось підробіток, у когось БАЙДУЖІСТЬ ЧИ ВІДСТУТНІСТЬ ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ, ЯКИЙ МАЄ ПРАЦЮВАТИ НА КРАЇНУ?

Депутати-члени комітету мали б давно прийняти рішення, результатом якого стало б наповнення бюджету! Зниження рівня споживання товарів смерті і хвороб, спричинених надмірним алкоголізмом, зниження ДТП на дорогах!!! Як це роблять прогресивні країни, де інтереси країни для уряду, парламентарів вище за корпоративні.   Просто до слова: якби наш пакет законопроектів, зареєстрований ще 19 квітня 30 депутатами, вчасно ухвалили, то бюджет отримав би уже додатково 500 млн. грн. Розумію, що для представників опозиції напевно не вигідно, щоб бюджет отримав додаткові гроші. Але представники влади як голова комітету Хомутинник, присутній зам. міністра фінансів - мали б дбати про наповнення бюджет, зважаючи на дефіцит бюджету в 30 млрд. грн. Сьогодні комітету ЗНОВУ ВКОТРЕ не вдалося нічого ухвалити, зате бурхливо і показово виступили декілька членів комітету.

В кінці засідання, депутат Терьохін озвучив, що треба провести круглий стіл із запрошення представників галузей ( тютюну, алко і пива), уряду для з"ясування позицій. Про громадськість ні слова. Шоу матиме продовження.

Інформація для роздумівЛобісти тютюнових транснаціональних компаній в КабМіні та профільному комітеті ВР знизили ставки акцизів на дорогі сигарети в кінці 2012 всупереч національним інтересам та дефіциту бюджету. Тютюнові компанії ж підняли ціни влітку на 50 коп. У 2012 р. в Україні було вироблено 94 млрд. сигарет, на 1,5 млрд. менше, ніж рік тому. Державний бюджет 2012 р. отримав 16,6 млрд. гривень від тютюнових акцизів, тобто на 8% більше, ніж у 2011 р. У попередні роки темпи зростання доходів бюджету від тютюнових акцизів були набагато більшими: 2011 р. – 17%, 2010 р. – 44%, 2009 р. – 253%. Розрахунки показують, що у 2013 році, якщо ставки акцизу залишаться незмінними, доходи бюджету від тютюнових акцизів не зростатимуть. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.