Дж.Сорос змінює вектори фінансування з гуманітарних на політичні

10 вересня 2013, 14:42
Власник сторінки
0
164

Єдиним напрямком діяльності Фонду залишатиметься підтримка проектів для фінансування громадських об’єднань протестного характеру

«Дочірнє» представництво Фонду Дж. Сороса «Відкрите суспільство» в Україні – Міжнародний Фонд «Відродження», на переконання американських власників, виконав своє призначення та переходить у стан поступового згортання. Принаймні таку вказівку отримало керівництво «Відродження» із Нью-Йорка.
Програма згортання передбачає скорочення штатного персоналу на 50% та припинення фінансування всіх гуманітарних програм протягом вересня – грудня 2013 року.

Єдиним напрямком діяльності Фонду залишатиметься підтримка проектів т.зв. «громадянського суспільства», який, однак, переорієнтовується виключно на фінансування створення та діяльності громадських об’єднань протестного характеру.
Аналізуючи діяльність Фонду й аналогічних афілійованих з Дж. Соросом організацій у попередні роки в інших країнах, складається враження, що його представники відверто приступили до підготовки революційних подій на кшталт 2004 року.
Розрекламована ж міжнародними і вітчизняними ЗМІ гуманітарна складова «благодійницької» організації найближчим часом піде в минуле, разом із надіями довірливих громадсько-небайдужих активістів, які вирішили, що безкоштовний сир все ж таки буває.
Сумно визнавати, але в аферу «Відродження» повірило і багато досвідчених громадських діячів та журналістів, які, розраховуючи на підтримку Фонду, розпочали масштабні проекти, що без обіцяного фінансування приречені тепер на небуття.
А ще цікаво, як викручуватимуться з цієї ситуації українські очільники «Відродження» Є.Бистрицький та В.Замніус, які, як і половина членів наглядової ради, понароздавали аплікатам (за певну матеріальну подяку) особистих гарантій в отриманні грантів. Мабуть, панове, доведеться повертати з власної кишені.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.