В Києві знищують ще одну історичну будівлю

13 вересня 2013, 11:02
Власник сторінки
Громадський діяч, експерт з місцевого самоврядування, державний службовець
0
196
В Києві знищують ще одну історичну будівлю

Київ втрачає будинкок, в якому на початку ХХ ст. знаходився каретний цех майстра Ільницького.

В Києві продовжують знищувати історичні будівлі. На цей раз «око поклали» на культурну пам’ятку, яка в переліку  об'єктів культурної спадщини Голосіївського району значиться під номером 833 - будинок, в якому  колись знаходився каретний цех майстра Ільницького.



Будівля збудована на початку ХХ ст. на історичній вулиці Ямській, 54, яку письменник Купрін прославив у своїй останній повісті.  Табличка як про історичну пам’ятку на будинку вже відсутня.



Сьогодні приміщення об’єкту культурної спадщини знаходиться в жахливому стані, біля будівлі розміщується «блошиний ринок».











Поряд з історичною будівлею почалося будівництво житлового комплексу. Прослідковуючи «менеджмент» О.Попова (знищення Андріївського узвозу, історичних будівель на Горького, 44, Саксаганського, 111 і т.д.), будинку легендарного каретного цеху залишилось недовго…

Будинок, в якому на початку ХХ ст. знаходився каретний цех майстра Ільницького був внесений до переліку об'єктів культурної спадщини Рішенням виконавчого комітету Київської міськради народних депутатів від 30.07.1984 № 693.


P.S. Втративши історичні будинки ми втратимо історію Києва та сам дух міста, а нові покоління будуть бачити тільки бетон і скло.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.