Олена Притула вбиває свободу слова і судиться з журналістами «FORUM»

13 вересня 2013, 20:02
Власник сторінки
0
304

Першим у списку головного ворога свободи слова в Україні стоїть редакція Інтернет – видання «FORUM», яке посміло передруковувати матеріали альтернативного УП сайту – «Української кривди»

«Сократ мне друг, но истина дороже!» - це явно не професійне кредо головного редактора Інтернет – видання «Українська правда» Олени Притули.
Чомусь, відома представниця медіа середовища вирішила, що володіє монополією на істину та дуже особисто сприймає будь-які прояви альтернативного мислення і, тим більше, висвітлення іншими журналістами точок зору, які не співпадають з її власною.
Вибіркове оприлюднення матеріалів, в залежності від ступеня прихильності О.Притули, вже стало нормою для всіх, хто співпрацює з «Українською правдою». Не дивно, що в якийсь момент найбільш амбітні та професійні журналісти відмовилися миритися з існуючим станом речей та почали шукати або створювати власні медіа – ресурси, в яких би не було цензури та домінування однополярної точки зору головного редактора.

Але О.Притула вважає, що правда може бути тільки у неї, а інші не мають права а ні на думку, а ні на висловлювання! Саме тому юристами «Української правди» готується масштабна інформаційна та судова кампанія проти багатьох створених в останній рік журналістами Інтернет – видань, які почали складати реальну конкуренцію О.Притулі та її інвесторам – замовникам.
Першим у списку головного ворога свободи слова в Україні стоїть редакція Інтернет – видання  «FORUM», яке посміло передруковувати матеріали альтернативного УП сайту – «Української кривди».
Ситуація парадоксальна: О.Притула, яка позиціонує себе чи не єдиним представником вільної журналістики, голосить про придушення свободи слова в Україні та прав журналістів на самовираження, намагається за допомогою судових позовів та фіктивних заборон обмежити діяльність конкуруючих журналістських колективів та відновити свою гегемонію на інформаційному ринку. Ціна питання досить ясна – інвесторам потрібні Інтернет - ресурси з найбільшою відвідуваністю та популярністю. Це не обов’язково має бути «Українська правда». Новостворені інформаційно – аналітичні сайти «відривають» все більшу аудиторію у О.Притули завдяки більш кваліфікованій та професійній підготовці матеріалів. Споживачі інформаційного продукту втомилися  від однобокого та відверто замовного характеру матеріалів «Української правди» і шукають альтернативні аргументовані точки зору. То чому ж «FORUM» не може передруковувати саме такі матеріали, якщо вони з’явилися на «Українській кривді»? Тільки тому, що це не «Українська правда»? То чи не є справжнім проявом цензури така боротьба О.Притули з інакодумством та намагання будь – що утримати важелі впливу на суспільну думку?
Професійний шеф-редактор, який має розуміння що ж то є свобода слова та право на вільне волевиявлення думок, замість спроб «потопити» конкурентів у судах, спробував би проаналізувати вади власного ЗМІ, відкоригував би редакційну політику та «накрутив» журналістів, які занадто звикли сидіти на замовних – «тупих» матеріалах. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.