Якщо купив житло з боргами...

14 вересня 2013, 05:26
Власник сторінки
0
196

Про неправомірні вимоги комунальників щодо погашення заборгованості новими власниками

             Буває так, що після купівлі житла, новий власник дізнається про наявність боргу за тепло, який рахується за попереднім власником. Поширена практика вимог комунальників (зокрема організацій теплоенерго) сплатити борг за тепло, за періоди 4-5 і більше року.

 

               Такі вимоги неправомірні. Згідно ст.ст. 162 ЖК України - «Плата за користування жилим приміщенням в будинку (квартирі), що   належить   громадянинові   на   праві   приватної власності, встановлюється угодою сторін. Плата за комунальні послуги береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами. Строки  внесення квартирної  плати  і  плати  за  комунальні послуги визначаються угодою сторін. Наймач зобов'язаний  своєчасно вносити квартирну плату і плату за комунальні послуги».

 

            Тобто, тільки за угодою сторін. Тому комунальники зобов’язані укласти з вами відповідні договори  на оплату комунальних послуг, та на участь у витратах на утримання будинку і прибудинкової території. Після чого, відкрити новий особовий рахунок, і розпочати нарахування вам з нуля. 

 

             Крім цього, згідно ЦК України загалний строк позовної давності 3 роки. Отже вимоги та нарахування мають відповідати цьому.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.