Єврейська громада Києва забирає Будинок дитячої творчості

16 вересня 2013, 10:09
Власник сторінки
Громадський діяч, експерт з місцевого самоврядування, державний службовець
0
292
Єврейська громада Києва забирає  Будинок дитячої творчості

Кївська міська влада планує найближчим часом забрати у талановитих дітей Києва Будинок дитячої та юнацької творчості Голосіївського району, щоб передати приміщення Єврейській релігійній громаді міста

Проголошення Президентом України 2013 рік  Роком дитячої творчості київська міська влада зрозуміла по своєму і планує найближчим часом забрати у талановитих дітей Києва Будинок дитячої та юнацької творчості Голосіївського району, щоб передати приміщення Єврейській релігійній громаді міста.



Нині в Будинку дитячої творчості займається понад 3 тисячі дітей, пов’язане це, також, із зручним розташуванням закладу - Будинок творчості знаходиться на Московській площі біля станції метро «Деміївська», що надає змогу займатися дітям як з центральних вулиць, так і з віддалених мікрорайонів (Корчувате, Пирогів, Чапаївка, Теремки).  Дитячі колективи, які там працюють займали призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Важливим є те, що актова зала нинішнього приміщення має 250 місць.





Але міські чиновники збираються переселити заклад культури  в інше приміщення. Це вже буде другий «переїзд»  Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району. Раніше цей районних дитячий заклад знаходився біля Олімпійського стадіону, але за часів О.Омельченка був переселений в нинішнє приміщення, в порівняні з колишнім – з меншою квадратурою. Тоді багато коштів з районного бюджету пішло на його ремонтування та приведення до ладу. І от тепер, за часів О.Попова, знову виселення…
Слід зазначити, що в нинішньому приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району Києва завжди  під час Президентських, парламентських та місцевих виборів працювала Окружна виборча комісія. (Через зручне розташування будівлі для усіх дільничних виборчих комісій округу).
Найдивніше те, що від громадськості ці далековидні плани щодо долі Будинку творчості київська влада, чомусь, приховує. А, як кажуть, добрі справи за спиною не робляться… До того ж, ми вже бачили ноу-хау нинішньої київської влади, в результаті яких, той же Голосіївський район, втратив вже аптеки і бібліотеки…
Долю талановитих дітей вирішуватимуть ті, кому кияни не давали таких повноважень – нелегітимна Київрада.
Можна припустити, що переселення робиться на благо культурної установи, але ж  чому не залучають громаду до проекту і не цікавляться думкою батьків вихованців закладу?

Довідково: В цьому приміщенні з 1878 по 1920 роки знаходилась Синагога Баришпольського.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.