Що очікувати українцям від сучасних "героїв" відомої байки Глібова?

22 вересня 2013, 17:15
Власник сторінки
0
209
Що очікувати українцям від сучасних  героїв  відомої байки Глібова?

В опозиційному таборі зростає напруга через "перепалку" трьох головних "дійових осіб" та "ув’язненої №1" щодо того, як "організувати" свою перемогу на майбутніх президентських виборах 2015 року.

Це до того, що лідери опозиції розходяться у думках з приводу участі опозиційних сил у президентських виборах.

Так екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що у першому турі президентських виборів 2015 року єдиний кандидат від опозиції тільки зашкодить загальній перемозі.

Ще у травні Тимошенко підтримала рішення керівників опозиційних партій вкласти угоду щодо непоборювання в першому турі президентських виборів та про висунення єдиного кандидата в другому турі.

"Я хочу чітко заявити, що я проти висунення від опозиції єдиного кандидата в президенти, якщо вибори будуть відбуватися в два тури", - заявила Тимошенко, вказавши, що це "не тільки не потрібно, але й вкрай шкідливо для перемоги".

На її переконання, по-перше, українці мають обрати кращих кандидатів у першому турі, тож "ніхто нікому не давав права в кулуарах замість всенародного голосування обирати президента країни на основі якихось незрозумілих непрозорих тіньових домовленостей".

Свою позицію з цього питання екс-прем'єр підтвердила і в нещодавньому інтерв'ю.

"Це чесно, прозоро, демократично. Це є єдиний можливий всенародний праймеріз. Я противник висунення єдиного кандидата в президенти України від опозиції в першому турі виборів", - заявила Тимошенко. На її думку, єдиним кандидатом від опозиції має той, хто отримає найбільше голосів у першому турі голосування.

Протилежної думки дотримується лідер ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко, який принципово наполягає на визначенні єдиного кандидата від опозиції на президентські вибори 2015 року в першому турі, оскільки передбачає, що кампанія перетвориться на справжню «холодну війну».

«Троє опозиційних кандидатів можуть піти різними колонами, але в цьому разі вони однозначно програють. Сьогоднішня мінлива соціологія вказує, що принаймні двоє здобудуть приблизно однаковий результат, який, з урахуванням задіяного владою адміністративного ресурсу, відставатиме від результату Януковича на 10-15%. Така ризикована стратегія шансів на перемогу в другому турі жодному опозиційному кандидатові майже не залишить, бо «моноліт чиновництва, правоохоронців, судів і криміналітету залишиться непохитним», - наголосив Луценко.

Лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк солідарний з Тимошенко.

«Ми повинні керуватись тим, що вже домовлено трьома політичними силами. Є документ, який підписаний 18 серпня цього року (Декларація про координацію дій у боротьбі з режимом Януковича – ред.), і там стоїть підпис Віталія Кличка, Олега Тягнибока і мій. Там чітко визначено, що три політичні сили домовились мати єдиного кандидата в другому турі. Такі зараз політичні домовленості», – сказав Яценюк.

Яценюк зазначив, що рішенням партії «Батьківщина» Тимошенко висунута кандидатом в президенти, і нагадав, що за Конституцією України «жодних перепон для балотування на посаду кандидата в президенти України у неї немає».

Підтримує Тимошенко й лідер «Свободи» Олег Тягнибок, який ще у грудні минулого року заявляв, що у будь-якому випадку переможе чинного главу держави Віктора Януковича на президентських виборах, якщо пройде у другий тур перегонів.

"Головне висунути єдиного кандидата у ІІ турі, де, ймовірно, зійдуться представники влади і опозиції. Хоча ситуація в Україні розвивається так, що у ІІ тур можуть пройти два опозиціонери, а Янукович зійде з дистанції першим", - сказав Тягнибок.

Лідер УДАРу Віталій Кличко дотримується іншої точки зору.

Нещодавно він заявив: "Я вважаю, що Юлія Володимирівна у цьому відношенні не права ... Наша чітка позиція - ми повинні висунути єдиного кандидата, оскільки єдиний кандидат дає можливість перемогти представника влади. А влада має сьогодні колосальний фінансовий та адміністративний ресурси. Тільки єдиний кандидат дає можливість відсікти всіх технічних кандидатів".

"Технології ці давно відомі. Ми переконані, що тільки єдиний кандидат від опозиційних сил зможе перемогти Януковича. Значна кількість кандидатів робить можливим проходження технічного кандидата до другого туру", - сказав пізніше лідер "УДАРу".

За його словами, висунення єдиного кандидата від опозиції дає великі шанси на перемогу опозиції вже в першому турі.

"Ми сподіваємося, що нам вдасться досягти консенсус в цьому питанні. Це дуже важливо", - додав він.

Раніше один із лідерів ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов пояснював, чому опозиція не оприлюднює ім’я єдиного кандидата на президентських виборах 2015 року.

«Опозиція назве єдиного кандидата, коли розпочнуться вибори, аби не було небезпеки для цього кандидата», – сказав він.

Нагадаємо, за даними соцопитування, проведеного Київський міжнародним інститутом соціології (КМІС), президентські вибори проходили наприкінці травня цього року, то найбільша кількість українців підтримала б Віталія Кличка. 

За результатами опитування соціологічної служби Центру Разумкова разом з Фондом "Демократичні ініціативи", як були презентовані у травні,більшу частку голосів отримує Янукович (23,1%), друге місце посідає Кличко (17,9%) та Яценюк отримує 15,9%.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.