Футбольним фанам на замітку (бо соромно!)

25 вересня 2013, 18:48
Власник сторінки
0
166
Футбольним фанам на замітку (бо соромно!)

... ніяк не второпаю, чому це футбольні фанати під час міжнародних матчів розгортають десятки тисяч рухівських блакитно-жовтих прапорів?

Думалось, що за 22 роки незалежності ми виросли із дитячих штанців. І нашому пересічному громадянинові, точніше, більшості їх, від дітей, онуків, із ЗМІ стали відомі кольори державного прапора, відмінність прапорів держави, починаючи із УНР Грушевського від прапорів діаспори (мельниковської ОУН), відмінність козаків Запорізької Січі від козаків гетьманів Хмельницького і Мазепи. Але перегляд 3-х міжнародних футбольних матчів у останні тижні дуже засмутив автора.

Мені вже доводилося писати про той сором за державу у буреломні 90-ті, коли на будівлях органів влади вивішували якісь ганчірки, котрі вицвіли на сонці, та й ще кольорів невідомої держави.

Дійсно, держави із жовто-блакитними чи блакитно-жовтими прапорами не існує, а кольори то ті відомі! Це кольори прапорів політичної організації під назвою Народний Рух України За Перебудову! Як вони стали партійними? Роблю припущення, що завдяки невігластву закордонних «друзів України».

Вказаній організації закордонні українці наприкінці 80-х подарували цілий «Боїнг» таких прапорів! Їх вистачило на всі 22 роки незалежності! Іще вистачить років на 100!

Мають ці прапори колір блакитно-жовтий (рахується зверху вниз). Дещо схожий із прапором ОУН Мельника часів 2-ї Світової, але ті були жовто-блакитні.

І от я ніяк не второпаю, чому це футбольні фанати під час міжнародних матчів розгортають десятки тисяч рухівських блакитно-жовтих прапорів?

Серце підказує, що вони мають бажання розвернути державні синьо-жовті прапори, але, схоже, якийсь багатий невіглас обдарував наших фанів прапорами неіснуючої держави.

Хтось же має їм підказати, що синій і блакитний кольори – то 2 різних кольори веселки-райдуги.

Ось тому не полінувався і скопіював із усезнаючого Інтернету маленький урок.

Для того, щоб полегшити запам’ятовування основних кольорів спектра райдуги, використовуються відомі мнемонічні фрази.

Чи Обжене Жвавенького Зайчиська Байдикуватий Ситий Фокстер'єр?

Червонийоранжевий (помаранчевий)жовтийзеленийблакитнийсинійфіолетовий.

Чекав обіду журналіст. З‘їв бутерброд – став футболіст.

Каждый охотник желает знать, где сидит фазан (рос.).

Красныйоранжевыйжёлтыйзелёныйголубойсинийфиолетовый.

Іще сім кольорів веселки легко запам’ятати так:

СІМ ОСНОВНИХ КОЛЬОРІВ ІЗ ВЕСЕЛКИ

ДРУЖНО ШИКУЮТЬ ВЕСЕЛИЙ ПАРАД.

ЗВЕРХУ - ЧЕРВОНИЙ, ОРАНЖЕВИЙ НИЖЧЕ,

ЖОВТИЙ, ЗЕЛЕНИЙ… І ЗНОВ СВІТЛОПАД.

ПЛАВНО СПЛИВАЄ ЗЕЛЕНИЙ В БЛАКИТНИЙ,

СИНІЙ В ПІДМОГУ ПРИХОДИТЬ ЙОМУ,

А ФІОЛЕТОВИЙ КОЛІР СПОКІЙНИЙ

ТИХО ЛАДНАЄ НАЙНИЖЧУ ДУГУ.

Панове мільйонери! Купіть, будь ласка, для футбольних фанатів прапори кольору державного синьо-жовтого прапора. Або шматки тканини цих кольорів, із котрих на трибунах можна зробити один великий державний прапор.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.