Андрій Іванчук – «сірий кардинал» Яценюка. Частина 2.

27 вересня 2013, 12:30
Власник сторінки
0
4362

Ми стали заручниками маніакального прагнення лідера фракції «Батьківщина» стати єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах у 2015 році...


Якщо говорити про те, що влада і опозиція в країні, тобто професійні політики, повинні бути відокремлені від бізнесу, то чимало представників депутатського корпусу від обєднаної опозиції, чомусь, продовжують лукавити, одночасно отримуючи заробітну плату з державного бюджету і частину прибутку від діяльності приватних підприємств, де значаться співзасновниками... 

До такого висновку приходиш, коли оприлюднені доходи деяких нардепів не відповідають  статкам та способу їх повсякденного життя. Ось, наприклад, Андрій Іванчук під час останньої парламентської виборчої кампанії, як майбутній народний обранець, задекларував аж 12 тис. грн. власного доходу при сукупному доході сім’ї в 34 тис. грн. (http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP407?pt001f01=900&pf7201=1566).

 1

Таким чином, згідно декларації, доходи А. Іванчука склали всього 1 тис. грн. на місяць! При цьому, судячи із зовнішнього вигляду, Андрій Іванчук явно не бідує та не голодає. Окрім цього, має фамільний маєток... Є власником водяного засобу Sport Angor та декількох автомобілів преміум-класу:


Mercedes-Benz S 65 AMG



Land Rover Range Rover

   Незважаючи на мізерні доходи нардепа, транспортними засобами володіє також дружина Іванчука Ірина. Вона є власницею, зокрема:

                                 Toyota Sequoia

 

                              катер Galleon 440

Дивним виявилося і те, що Іванчук, попри успішний бізнес, зовсім не має нерухомого майна. Ним володіють тільки члени сім’ї, у яких є земельна ділянка площею 13 740 кв. м., житловий будинок площею 503,6 кв. м. і квартира площею 78,4 кв. м.  У той же час, як з’ясувалося, Андрій Іванчук та його родина мешкають і у Чернівцях на вул. Стасюка (дружина – на вул. Заньковецькій), і у Івано-Франківську на вул. Грюндвальдській, і у Києві на вул. Червоноармійській і в с. Іванковичі Васильківського району Київської області на вул. Озерній.

Отже, якщо підрахувати мінімальні кошти, які необхідні для утримання цього всього «господарства» та витрати на споживчий «кошик»  сімї нардепа, то вони аж ніяк  не співпадають з тими доходами, які задекларував Андрій Іванчук. А скільки коштів він ще витрачає, як власник потужнього деревопереробного підприємства і декількох інших бізнес-проектів, а також на користування авіатранспортом тощо?

Свого часу, Рух ЧЕСНО звертався до кожного народного депутата з проханням надати наступну інформацію: автобіографію; списки помічників-консультантів із зазначенням способу їх залучення; інформацію про адреси і графік роботи громадських приймалень; та  декларацію  про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. 

Незважаючи на це, полум’яний борець за демократію, з корупцією та владою Андрій Іванчук приховав від громадськості інформацію про себе, як народного обранця, у тому числі і декларацію за 2012 рік. Ні партія, ні Яценюк, ні Турчинов на це навіть не відреагували. А навіщо? Він недоторканний, як і Яценюк та Турчинов..., на відміну від пересічних українців та рядових членів партії ВО "Батьківщина".

І це попри те, що Андрій Іванчук, Арсеній Яценюк, Андрій Пишний і Вадим Петренко стали ініціаторами законопроекту № 2434 від 01.03.2013 про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері запобігання і протидії корупції), який було внесено на виконання передвиборчої програми об’єднаної опозиції. 

Навіть колега Іванчука, нардеп з «Батьківщини» Олександр Бригінець не втримався і закликав своїх однопартійців відкликати і внести зміни у законопроект про встановлення кримінальної відповідальності за надання неправдивих відомостей в декларації про доходи.

Адже, після набуття статусу народного депутата України VII скликання, Андрій Іванчук став головою комітету Верховної Ради з питань економічної політики, що, на думку експертів, дозволяє йому лобіювати інтереси, пов’язаних з ним ділових кіл, та використовувати отримані надприбутки на власні потреби та фінансування політичної сили Арсенія Яценюка.

Та й сам Іванчук якось заявив: «Я не займався б, напевно, цими речами, створенням партії, проведенням кампаній, депутатською діяльністю, роботою в комітеті і т.д., якби мене не просив про це мій друг Арсеній Яценюк...» (http://lb.ua/news/2013/04/26/198136_andrey_ivanchuk_yatsenyuk.html).  

У цій ситуації можна аплодувати хіба що першому заступнику голови партії ВО «Батьківщина» Олександру Турчинову, який намагається за будь-яку ціну усунути від впливу Андрія Іванчука та його колегу Миколу Мартиненка, як про це говорить стара кагорта «бютівців», критично налаштованих до «фронтовиків» та Яценюка

При цьому, дії Турчинова направлені на розстановку своїх людей на «ключові» посади всередині партії. Реально складається ситуація, що «касири» «Фронту» (Іванчук та Мартиненко) не отримають доступ до фінансових потоків «об’єднаної опозиції».

Наскільки прозорі статки соратника Яценюка нардепа Андрія Іванчука ми вже бачили. Але, якщо ви запитаєте, чи народний депутат України від «Батьківщини» Андрій Іванчук є дійсно такий вже «дивовижно спокійний»,  як свого часу про це писало інтернет-видання LB.ua, думаю, що відповідь буде негативна. І для цього є всі підстави так говорити. Ось вам деякі приклади з «тихого» життя нардепа від «Батьківщини» Андрія Іванчука

По-перше, це теперішнє скандальне будівництво супермаркету на вулиці Маяковського в Києві, яке входить до сфери бізнес-інтересів народного депутата від фракції «Батьківщина» Андрія Іванчука, який є правою рукою Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, «на житловому масиві Троєщина місцеві мешканці заблокували в’їзд та штурмом взяли скандальне будівництво, а потім повалили паркан навколо будмайданчика. Охоронці будівництва відбивалися від активістів, сиплячи на них піском та жбурляючи пляшки з гарячою смолою. Невдоволення мешканців було викликано тим, що будівництво ведеться з порушенням багатьох норм за підробними документами, які були отримані завдяки корупційним зв’язкам нардепа.

Як стало відомо від одного з охоронців, який прийняв рішення про звільнення після сутичок з активістами, на вказаному місці планується будівництво одного з супермаркетів, який входитиме до мережі ТОВ Торговий дім «Агроцентр», власником якого є Андрій Іванчук. 

За словами колишнього охоронця, наступного дня після інциденту Андрій Іванчук особисто приїхав на місце події, щоб перевірити пошкоджену будівельну техніку та розмір нанесених збитків.

Під час перевірки Іванчук цинічно жартував, що покарає охоронців та змусить їх відшкодувати вартість піску та смоли, якими  вони жбурлялися у людей. І абсолютно байдуже народному обранцю, який в теорії повинен захищати інтереси людей, що на місті його майбутнього супермаркету планувався дитячий майданчик. Як то кажуть, своя сорочка ближча до тіла, адже треба годувати і себе, і Яценюка, і «Батьківщину» (http://cj0ur.hiblogger.net/1378519.html).

Наступний епізод – це бійка біля будівлі КМДА. «Батьківщинець» Андрій Іванчук, натравив свого бодігарда на працівників міліції, які, стоявши кільцем, захищали від очманілих активістів архітектуру київського органу самоуправління… Дивує, що не всі опозиційні депутати пройнялися настановою Арсенія Петровича і поводили себе адекватно, як справжні народні обранці. Сергій Пашинський та Олександра Кужель одразу повідомили журналістам, що вони не збираються хуліганити під стінами КМДА, підтримуючи когорту психічно неврівноважених «бютівських» бойовиків» (http://rtkorr.com/news/2013/08/20/350853.new).

Але справжні боксерські, а не ораторські навики Андрій Іванчук продемонстрував у парламенті. «20 червня 2013 року ввечері у будівлі Верховної Ради України виникла колотнеча між народним депутатом («Батьківщина») Андрієм Іванчуком і позафракційним нардепом, який раніше входив до складу фракції «Батьківщина», Ігорем Скосаром... 

Скосар, проходячи по коридору, розмовляв по телефону і нібито в розмові назвав Іванчука «п…ром». Це почув сам Іванчук, який був поруч. «Іванчук підійшов до колеги і завдав йому чотири удари, відправивши Скосара в нокдаун», розповіло джерело. Свідками бійки стали інші народні депутати (http://politrada.com/news/material/id/27803). 

Ось вам і  «дивовижно спокійний» Іванчук, який, вочевидь, помстився також і за Арсенія Яценюка... Оскільки, 4 квітня 2013 р. Ігор Скосар вийшов з фракції Всеукраїнського обєднання «Батьківщина». Разом з  нардепом Олегом Канівцем вони оприлюднили маніфест, у якому зазначили, що з урахуванням неминучості участі в «політичних корупційних схемах Арсенія Яценюка», вони прийняли «єдино можливе рішення покинути лави фракції». 

А лідер справжній?

Апелюючи до громадськості, народні депутати України заявили: «Ми стали заручниками маніакального прагнення лідера фракції «Батьківщина» стати єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах у 2015 році. Яценюк сьогодні намагається керувати партією, не враховуючи думки соратників і реалізуючи тільки власні амбіції. Повна узурпація влади Арсенієм Петровичем веде до внутріпартійного розколу. Фактично Яценюк політичний корупціонер, який мріє стати національним лідером» (http://www.unn.com.ua/uk/news/1201798-opozitsioneri-o-kanivets-i-i-skosar-u-svoyemu-manifesti-rozkazali-pro-koruptsiyni-skhemi-a-yatsenyuka).

Що ж, постає питання: чи має перспективу «Батьківщина», коли у неї такі сини? 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.