Задоволені?

30 вересня 2013, 19:34
Власник сторінки
0
187
Задоволені?

Якщо почитати блоги, проаналізувати їх тематику, то можна зробити висновок про актуальність для співтовариства блогерів та їх читачів теми модернізації авто «Запорожець» до рівня Тойоти Камрі.

Чому повз увагу соціальних мереж, блогів у популярних виданнях проходять найважливіші для суспільства події?

Чому сотні читачів, подібно зграї голодних вовків, кидаються подискутувати щодо пуку «Легенди блогів»?

Якщо почитати блоги, проаналізувати їх тематику, то можна зробити висновок про актуальність для співтовариства блогерів та їх читачів теми модернізації авто «Запорожець» до рівня Тойоти Камрі.

Що? Нецікаво?

А от у нашому Уряді і опозиції вважають подібне до вказаного особливо актуальним. Бо Європа кличе! І не просто кличе! А вимагає! Піднятись хоча би у чомусь до їх рівня.

І почалося без принтера 3D перетворення «Запорожця» у сучасний «Мерседес»!

А як іще можна назвати наступні урядові дії при потуранні опозиції?

«ВИБОРЧИЙ БАР’ЄР, ВИБОРЧІ БЛОКИ, ОБМЕЖЕННЯ РОЗМІРУ ВИБОРЧОГО ФОНДУ, ІНШІ ПИТАННЯ – ТЕМИ ТРЕТЬОГО «КРУГЛОГО СТОЛУ» МІН’ЮСТУ

Міністерство юстиції України проведе третій «круглий стіл» з вивчення та обговорення зауважень і рекомендацій Венеціанської комісії та ОБСЄ/БДІПЛ щодо вдосконалення виборчого законодавства.

Захід відбудеться 3 жовтня 2013 року в приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України (м. Київ, вул. Інститутська, 7, з 10.00 до 13.00).

Обговорюватимуться зауваження і рекомендації Венеціанської комісії та ОБСЄ/БДІПЛ щодо положень Закону України "Про вибори народних депутатів України". До розгляду плануються такі питання:

1. Виборчий бар’єр – порушення ідеї пропорційності чи засіб структуризації партійно-політичних інтересів.

2. Доцільність та умови створення виборчих блоків політичних партій, основні аспекти та проблематика їх участі у виборчому процесі.

3. Критерії та строки утворення і зміни меж одномандатних виборчих округів.

4. Процедура формування окружних виборчих комісій та їх суб’єктний склад.

5. Перерозподіл повноважень між Центральною та окружними виборчими комісіями: передача окружним виборчим комісіям функцій по реєстрації кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах та контролю за їх діяльністю.

6. Обмеження розміру виборчого фонду: переваги та недоліки запровадження.

7. Тимчасова зміна виборцями місця голосування без зміни виборчої адреси як шлях забезпечення реалізації активного виборчого права.

Довідково:

Як відомо, з метою додаткового вивчення та обговорення зауважень і рекомендацій Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії) та ОБСЄ/БДІПЛ щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів та можливих шляхів їх врахування Міністерство юстиції України протягом серпня – листопада 2013 року проводить цикл "круглих столів" із залученням експертів Венеціанської Комісії, Ради Європи, ОБСЄ та ЄС, інших міжнародних структур, народних депутатів України, державних органів, інститутів громадянського суспільства, наукових кіл, засобів масової інформації.

13 серпня 2013 року та 11 вересня 2013 року відбулися "круглі столи", присвячені обговоренню зауважень та рекомендацій Венеціанської Комісії та ОБСЄ/БДІПЛ, пов’язані із внесенням змін до Конституції України та кодифікацією виборчого законодавства України.

З питань реєстрації учасників на засідання третього «круглого столу» просимо звертатися до Управління конституційного та адміністративного законодавства Міністерства юстиції України. Контактна особа: Шараг Катерина Дмитрівна, тел.: 279-54-61, е-mail: k.sharag@minjust.gov.ua

Із питань акредитації ЗМІ звертатися за телефонами: 271-16-76, 271-17-62, e-mail: press@minjust.gov.ua 26.09.2013р».

Абсолютно певен, що мій читач прочитав думку щодо вказаного В. Шаповала у ДТ:

«В. Зоря, В. Мельниченко, Володимир Шаповал: "маючи політичне бажання, виборчий кодекс можна підготувати до ухвалення протягом місяця…».

Володимир Шаповал – це колишній голова ЦВК, а до того суддя КСУ.

Він без вагань запевняє, що за місяць можна доопрацювати і прийняти Виборчий Кодекс. Тобто, забути про «Запорожця» і відразу створювати «Мерседес».

Мається на увазі той Кодекс, котрий Європа за гроші її платників податку разом із нашими фахівцями вже давненько написала!

А щодо ініціатив Мінюсту, то думка тут викає одна єдина. Якби не потурання, не заохочення із боку опозиції – ніяких круглих столів не було б і у спомині!

Чи Ви думаєте інакше?

Насамкінець хочу висловити припущення, що саме мій читач-киянин вже записався на отой круглий стіл хоча би для знайомства із аргументами влади та чогось схожого на опозицію!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.