Порошенко вважає, що Європу не хвилює доля Тимошенко

02 жовтня 2013, 15:48
Власник сторінки
0
186

Висловлювання світового політичного бомонду з «питання Тимошенко» останнім часом втратили минулу гостроту

Наприкінці вересня в Ялті відбулась найбільш знакова подія для України на її шляху до Європи.  Кількарічні переговори щодо перспектив Угоди про асоціацію нарешті набувають конкретних рис. Амплітуда коливань України зменшується та починає нагадувати чіткій вектор до Євроінтеграції. Саме такій наголос, на думку Петра Порошенка, носили як офіційні, так і кулуарні зустрічі Ялтинського саміту. Начебто, європейською спільнотою вже прийнято позитивне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію «Україна-ЄС», незважаючи на невирішеність «питання Тимошенко». Саме такий контекст мають висловлювання і Єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле, й глави Європарламенту Мартіна  Шульца.

Що ж, висловлювання світового політичного бомонду з «питання Тимошенко»  останнім часом втратили минулу гостроту. Про це свідчить, наприклад,  виступ на Ялтинському саміті президента головуючої на даний час у Раді ЄС Литви  Далі Грібаускайте, яка під час двосторонньої зустрічі з Віктором Януковичем зазначила, що на фінішній прямій України до ЄС ще існують перешкоди, які належить подолати. Але «питання Тимошенко» звучить у контексті загальних, які вирішуються Україною напередодні Вільнюського саміту. Приблизно таку ж позицію займають провайдери України до Європи – місія Кокса-Квасневського: за неповних два місяці Україна має прийняти низку законодавчих поправок у правовій, судовій та виборчій системах, здійснити певні кроки на шляху поліпшення бізнес-клімату та забезпечення прав людини. Однак, їдеться, скоріше, про загальний блок питань, ніж про знак оклику напроти конкретного прізвища. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.