Після Тимошенко всі осуджені дали згоду на виїзд до Німеччини на лікування

04 жовтня 2013, 12:55
Власник сторінки
0
177

«Питання Тимошенко» не є ключовим серед вимог Євросоюзу

Стратегія втечі Юлії Тимошенко за кордон під приводом лікування, розроблена ще рік тому юристом ВО «Батьківщини» Сергієм Власенком, врешті набула розвитку. Наслідком екстреної зустрічі Власенка з представниками Європарламенту Коксом і Кваснєвським, які 3 жовтня прибули до Харкова для зустрічі з засудженою Юлією Тимошенко, стала наступна скандальна ініціатива «Батьківщини» по звільненню свого ув’язненого лідера. Сьогодні Власенко оголосить на прес-конференції в центральному офісі партії на Турівській 13 результати зустрічі представників Європарламенту з Президентом України, які повинні передати письмову згоду Тимошенко про її переведення на лікування за кордон. Нарешті Вона погодилась! Наче пручалась цілий рік, а Кокс і Кваснєвський тільки і робили що пропонували їй зайти до Президента.

Зрештою, чому таке звернення було підготовлено тільки наприкінці діяльності їхньої місії, а не на початку, цілком зрозуміло. Не слід забувати, що «питання Тимошенко» хоча і не останній важіль у двосторонньому діалозі з Україною, проте, як показали події останніх років, не є ключовим серед вимог Євросоюзу, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію «Україна-ЄС». Маніпуляція «питанням Тимошенко» для вигідного впливу на процес ведення складних маневрів з Європою, врешті відіграло свою роль. Однак і прецедент, що склався, сколихнув хвилю звернень засуджених в Україні про необхідність їх лікування за кордоном. Певно, що Власенко забуде про це повідомити на своїй прес-конференції. Уявімо, що всі німецькі лікарні будуть переповнені українськими в’язнями, а їхні лікарі старанно вивчатимуть «феню» по скороченому курсу. Досить непогана перспектива для наших «хворих» засуджених.
Отже, «Батьківщина», затамувавши подих чекає на вердикт, який Кокс з Кваснєвським принесуть їм від Голови держави та задаються питанням – «відпустять, чи не відпустять?». А от Турчинов з Яценюком мучаться іншими питаннями – «поїде, чи не поїде?», а головне - «повернеться чи не повернеться у 2015 році?».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.