Ректор Вінницького медуніверу хворий на психоорганічний синдром?

04 жовтня 2013, 15:54
Власник сторінки
0
881
Ректор Вінницького медуніверу хворий на психоорганічний синдром?

Розголос про корупцію у Вінницькому медичному університеті вже дістався Росії після оприлюдненої інформації на українських інтернет-сайтах про ганебні вчинки 74-річного ректора В.М.Мороза

Розголос про корупцію у Вінницькому медичному університеті вже дістався Росії після оприлюдненої інформації на українських інтернет-сайтах про ганебні вчинки очільника цього навчального закладу - 74-річного ректора Василя Максимовича Мороза. Саме він створив умови для процвітання корупції та дбайливо піклувався про її збереження.

Вік людини з 60 до 75 науковці визначають як похилий, з 75 — старечий.

Хоча старість і не вважається хворобою, є нормальним процесом, вона супроводжується віковими змінами у психіці людини через дифузне ураження тканини головного мозку. І хоча процес старіння індивідуальний, нажаль, далеко не завжди життєвий досвід, зрілість суджень дозволяють людині, яка старіє передивитися минулі установки та погляди й сформувати нову життєву позицію.

В Європі, вік людини, яка досягла 70 років - гранично допустимий для утримання на відповідальній посаді, тим більш, якщо ця людина має погані думки й надмірний потяг до земних аморальних жадань.

Як каже слово Боже: "Думки злі — мерзотність для Бога" (Притч. 15, 26).

Факт старіння ректора В. М. Мороза та супутні йому складні життєві ситуації, відсутність мудрості, вчинки проти совісті, амбіційний, цинічний характер, схильність до брехні, грошей, здатність до вимагання, недотримання своїх обіцянок та інші негативні риси створили умови для порушень його адаптації з їх негативними наслідками.

Відсутність критики до своєї поведінки, схильність до хвалькуватості та самозвеличення, котра легко змінюється спалахом гніву з агресією, невтомність, збудження, говорливість, пошук нових знайомств, нестримна марнотрата грошей на утримання коханок, здатність до тиску на підлеглих, погроз та давання хабарів для спростування журналістами компрометуючих, але правдивих висвітлювань його корупційних діянь та протизаконного закриття відкритих проти нього кримінальних справ — це неадекватна поведінка для нормальної людини, яка відноситься до небезпечних психічних порушень у похилому віці — маніакального стану.

Самостійно В. М. Мороз невзмозі оцінити вікові біологічні зміни в своєму організмі, в якому атрофічні процеси мозку сприяють розвитку психічних захворювань і можуть викликати психоорганічний синдром. Неможливо чітко розмежувати патологічні зміни з початковими симптомами психоорганічного синдрому, клінічна картина яких близька до проявів сенільної деменції.

Професійна необізнаність міліціонерів, прокурорів, суддів та керівництва Міністерства охорони здоров'я України про природні вікові зміни у психіці ректора В. М. Мороза та їх постійне прагнення одержувати неправомірну вигоду від його корупційних діянь, стали на заваді для відсторонення ректора та підлеглих йому корупціонерів від займаних посад, доки проводиться слідство у відкритих кримінальних справах за фактами службового підроблення, зловживання владою та шахрайства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.