Горе вам, книжники і фарисеї! Відкритий лист Архієпископові

05 жовтня 2013, 13:07
Власник сторінки
Журналист
0
212

Відкритий лист Архієпископові Харківському і Полтавському УАПЦ(о) Ігору (Ісіченку). З якими “провокаторами” і заради чого Ви боретеся ?

Горе вам, книжники і фарисеї…” (Мт.23:27).

Відкритий лист Архієпископові Харківському і Полтавському УАПЦ(о) Ігору (Ісіченку). З якими “провокаторами” і заради чого Ви боретеся ?

Владико Ігоре!

Коли я писав цього відкритого листа, пригадував Київського Митрополита Сильвестра Косова – сучасника Б.Хмельницького. Як Вам добре відомо, наші історики дуже люблять згадувати його серед тих, хто не присягнув на вірність московському цареві у Переяславі 8(18) січня 1654 р. Не допомогли навіть погрози гетьмана “втопити у Дніпрі” Митрополита-”героя”. Але мало хто знає, що кількома роками раніше (1651 р.) люди цього самого Митрополита відчинили за його вказівкою міську браму військам польного гетьмана литовського – єретика-кальвініста Януша Радзивілла. Ганебність цього випадку підкреслює та обставина, що на допомогу обложеному ворогами “митрополичому” місту поспішали кілька козацьких полків. Київ був дощенту зруйнований радзивіллівським погромом, доля Української козацької держави повисла на волосині… Нічого й нікого не нагадує?..

Фото з сайту: www.vid-knyhy-do-mety.info

Ніколи не думав, що доживу до критики (тим більше, жорсткої) духовної особи… До того ж, духовної особи, яку тривалий час поважав… Про владику Ігора чув різне. “Надто нетерпимий до парафіян!” Я відповідав: “Суворість з парафіянами – це добре для їхнього духовного зростання!” “Був комсоргом свого курсу!” Я відповідав: “Згадайте притчу про блудного сина. Якщо людина змогла настільки змінитися, що тепер щиро несе людям Слово Боже, це заслуговує тільки на повне розуміння і велику повагу!”

Потрібно також сказати, що я тривалий час був парафіянином УАПЦ(о) і почергово відвідував Богослужіння у двох основних (на той час) її храмах у Харкові – св. Івана Богослова (нині УПЦ-КП) і св. Дмитра Солунського. Коли Івано-Богословська парафія вийшла з підпорядкування владиці Ігору і перейшла до УПЦ-КП, я певний час продовжував відвідувати обидва храми. Остаточний вибір на користь храму св. Івана Богослова й УПЦ-КП я зробив у зв’язку з поливанням брудом його настоятеля владикою Ігором, забороною владики Ігора своїм парафіянам відвідувати цей храм, а також заграванням Арх. Ігора з представниками “соціал-націоналістичного” (=антиукраїнського й антихристиянського) політичного табору

x_31df9580

Не можу сказати, що мене не насторожувала надто часта поява владики Ігора та підпорядкованих йому священиків під партійними прапорами ВО “Свобода” – на очолюваних цією партію та суто “свободівських” акціях. Від знайомих, які залишилися парафіянами Свято-Дмитрівського храму (кафедра Арх. Ігора), я чув, що швайка встиг там стати “улюбленим духовним сином”. Я згадував ту саму притчу про блудного сина і переконував себе, що й це на краще: “Поганому його владика Ігор точно не навчить. До того ж, владика прогнав свого часу ідеологічно близьких до “Свободи” “патріотів України”… Мабуть, я б і далі жорстко дотримувався свого правила НЕ КРИТИКУВАТИ ДУХОВНИХ ОСІБ З ТРАДИЦІЙНИХ КОНФЕСІЙ, якщо б нещодавно не відбулося дві події, які змусили мене нарешті зробити з цього правила виключення.

Наприкінці вересня за підписом Арх. Ігора була оприлюднена Заява консисторії Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (оновленої) “ПРОФЕСОР ШЕВЕЛЬОВ І УКРАЇНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА ВАНДАЛІЗМОВІ”, в якій прозвучало багато слушних і здорових думок, а разом із тим цинічне фарисейство:

“…не секрет, що встановлення меморіяльної дошки була використане окремими амбітними особами для самореклами [і це при тому, що найбільше піарилися на дошці Ю.Шевельову "свободівці", які до неї НЕ МАЮТЬ ЖОДНОГО СТОСУНКУ - прим. О.К.], супроводжувалося конфліктами. Добре відомі імена осіб, які, викликаючись представляти патріотичні українські кола Харкова, охоче беруть участь у провокаційних заходах і кампаніях дискредитації опозиційних політиків [на яких проби нема де ставити, і навіть ПР до деяких далеко - прим. О.К.]. Не маючи масової підтримки, кожна національно-демократична партія або організація воліє вшановувати пам’ятні дати у вкрай вузькому колі своїх прихильників [звідки Вам точно відомо, в кого скільки прихильників, щоб напевне таке стверджувати? Чому такий "консолідатор" як Ви створив з близько 40 парафій ОКРЕМУ УАПЦ(о), а не приєднався разом із ними до УПЦ-КП чи УАПЦ? - прим. О.К.]. Численні ініціятиви Церкви для консолідації української громади Харкова довкола спільних проєктів [Арх. Ігора та швайки - прим. О.К.] досі не знайшли адекватного відгуку.

Професор Шевельов закликає нас захищати не його самого – він уже не потребує нашого захисту. Зрештою, його потужний науковий талант й іронічний стиль мислення підносять нашого видатного земляка незмірно вище за сучасних геростратів [яким не до вподоби руйнівний для України "свободівський" неонацизм - прим. О.К.]. Пам’ять про Юрія Шевельова вимагає від української громади Харкова подолати містечкові чвари й претензії окремих осіб на лідерство [жодної різниці, за ким з них правда, а за ким кривда, є один "лідер" - швайка - прим. О.К.], мобілізувати свої сили, консолідуватися в захисті культурної спадщини та своїх громадянських прав, боронитися не лише від відвертих ворогів, але й від прихованих провокаторів [Арх. Ігора та швайки - прим. О.К.].

Владико, Ви не забули, що Церква (якщо це Церква) має стояти НАД ПОЛІТИКОЮ І ПАРТІЙНИМИ ІНТЕРЕСАМИ?.. Чому Ви так легко засуджуєте опонентів “Свободи”, алежодного слова не кажете про “свободівську” пропаганду ксенофобії і расизму, систематичну брехню, корупцію, лжесвідчення у судах, рейдерство та різні шахрайські схеми “свободівців”?

Опытный рейдер-«свободовец» пытается захватить два завода - работники

А знаєте, яка кількість язичників, атеїстів і сатаністів серед членства і прихильників такої близької до Вас ВО “Свобода”, особливо серед молоді?.. Помандруйте “соціал-націоналістичними” групами на facebook.com і почитайте їхні відгуки про“жидохристиянство” (нехай Господь простить мені це цитування)… Утім, я вже тепер певен, що Ви про ці речі добре обізнані.

Однак, це були тільки “квіточки” від Арх. Ігора. Тепер погляньте на “ягідки” (письмову відповідь владики на звернення колишньої третьої дружини його “улюбленого духовного сина” Ольги):

 Нардеп-свободовец похитил ребенка у бывшей жены. Третьей (ДОКУМЕНТЫ, ВИДЕО)

ісіченкоісіченко2

Владико, це відповідь саме комсорга, а не духовної особи… Як можна було так рядок за рядком морально вбивати й без того скривджену жінку? Ви погано знаєте історію особистого життя свого “улюбленого духовного сина”? Не вірю. Дружин в нього вже 4 (як такі речі Церква оцінює?), дітей 4, на черзі 5-та. Ви не можете не знати, що він “народний” депутат, а до того був знаним адвокатом-рейдером. Тому суди за аліменти між швайкою та його колишніми дружинами тривали роками, і адмінресурс був повністю на його боці, як і зараз. Чого варта одна лише підтримка його клопотання у суді з боку представниці Харківської РДА

До Вас звернулася скривджена жінка, об яку остаточно знахабнілий у Верховній Раді колишній чоловік спробував витерти ноги… Ви не можете не розуміти, що без підтримки обуреної громадськості в неї не було ЖОДНИХ ШАНСІВ навіть починати боротьбу за дітей зі своїм колишнім чоловіком. Тому вона щиро й ознайомила Вас з усім, що в неї вже було на руках.

З наступного змісту Вашої відповіді Ользі складається враження, що перед “спокусою ненависти” не встояв хтось інший… Щодо Ольги, дехто точно “завинив і зневажив свій пастирський обов’язок”Невиправні душевні травми Тарасові й Софійці Швайкам завдав саме їхній тато – насильницьким відбиранням від матері, розлученням брата й сестри одне з одним. Ольга ж, навпаки, хотіла припинити душевні страждання дітей: повернути сестрі брата, братові – сестру, а їм обом – РІДНУ МАТІР, яку ніколи не зможе замінити навітьнайкраща МАЧУХА. Громадянська мужність Ольги, її надзвичайно сильні материнські почуття – це навіть більше, ніж “гідна християнки лінія поведінки”. При цьому, зверніть увагу,дітей проти батька вона НІКОЛИ (ні до, ні після відкритого конфлікту з ним) НЕ НАЛАШТОВУВАЛА. Цього не можна сказати про самого швайку, який повернув Ользі сина з вистриженим оселедцем (дуже “гарно” для теперішньої погоди) і сумнівами, чи “не продалася мама ворогам тата”

А от що заважало “кращому з кращих” Вашому парафіянину швайці віддати Тараса матері ДОданої нею в стані розпачу прес-конференції? Або принаймні ВІДРАЗУ ПІСЛЯ НЕЇ (доки у цей родинний конфлікт не встигли втрутитися “політики, ворожі” швайці разом із “платними провокаторами”)? До речі, про “платних провокаторів”…

Під таким прізвиськом у брехливому “опозиційному” середовищі відомі дуже небагато людей, а на підтримку Ольги з них виступило лише двоє. Один із цих двох – Андрій Бородавка – нехай сам за себе відповідає. Щодо моєї особи, владико, ВИ НАХАБНО БРЕШЕТЕ. Імовірно, Ви ж “не знаєте”, ЧОМУ я став “противсіхом”? З Вашим закидом на мою адресу вийшло як у прислів’ї… Хто найгучніше кричить: “тримайте злодія”? Може, Ви подумали, що я поміж іншими документами у суді не побачу Вашу “християнську” відповідь Ользі? Ви можетедовести щодо мене цей закид? Ні? Може, Ви в нас “екстрасенс“? Вам це “Голос Божий” з неба сказав? Чи наляканий нами швайка на вухо нашептав? Духовна особа (якщо вона дійсно духовна) НІКОЛИ такого не сказала б, якщо існує хоч 1% вірогідності проти 99%, що це не так. Колишній (?) комсорг це зробив, не моргнувши оком.

Ще хотілося б додатково запитати, чому Ви так однозначно стали у цій ситуації на бік батька? Для принаймні формального дотримання об’єктивності, звинувативши Ольгу в усіх смертних гріхах, Ви не написали їй навіть цього: “Я, звісно, розумію, що Ваш колишній чоловік також неправий”. Отже, виходить, що Ви завчасно дали швайці індульгенцію на будь-які аморальні чи злочинні дії. Це по-християнськи? Аналізовані 2 документа за Вашим підписом вказують на те, що правда і мораль для Вас – пусті слова. А от значні“свободівські” пожертви на відбудову Свято-Дмитрівського храму, схоже, що ні. Не здогадуєтеся, кого недоброзичливці позаочі кличуть “придворним капеланом швайки”?..

кінотеатр Спорт

І, взагалі, складається враження (за відгуками Ваших колишніх парафіян, яких вже немало, і власними останніми спостереженнями), що ставлення до своїх парафіян у Вас суто споживацьке.

Фарисеї

П.М.: Я цілком свідомий того, що після цього відкритого листа Ви, найбільш неадекватні з Ваших теперішніх парафіян, Ваші численні прихильники в Україні і за кордоном, виллють на мою голову небачені потоки бруду. Нехай. Як сказано в “Заповідях блаженства”, “блаженні гнані за правду”. Головне, що не позбавлена сумління і здатності мислити менша (на жаль) частина українства мене почує і зрозуміє.

Раджу Вам також у прагненні догодити “Свободі” не забувати ще деякі слова з Євангелія: “Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що подібні до гробів побілених, які гарними зверху здаються, а всередині повні кісток мертвих і всякої нечистоти (Мт.23:27)”“Хто ж не знав, а вчинив кари гідне, буде мало він битий. То ж від кожного, кому дано багато, багато від нього і жадатимуть. А кому багато повірено, від того ще більше жадатимуть (Лк.12:48)”.

І хто ж після цього “платний провокатор”?..

Голова ХОМГО “Надія Нації” Олексій КОРНЄВ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.