Якщо у ЄС? То навчаймось бюрократії!

08 жовтня 2013, 11:19
Власник сторінки
Публіцистично-громадський, аналітично нескорений, літературно відсікаючий друкач.
0
156

Президент Янукович тримає європейський курс

Президент Янукович тримає європейський курс, оскільки у його президентській програмі і в програмі його партії записаний такий курс.

Відомо, що свідомий виборець має обирати не лише особу, але й програму, яку особа записала на папері й розповсюдила її серед виборців.

Чи читали виборці партії Регіонів та Януковича їхню передвиборну програму, перед тим як віддати голос? Увага! Це важливе питання.

Але читати ще не означає розуміти. Та розуміти програму - мало для того, аби вона здійснилася. Потрібно вимагати. Проте для вимагання здійснення програми необхідне її розуміння. Та для того, аби її зрозуміти, потрібно її прочитати. Коло зімкнулось. 

Мова йде про канцелярію через владу і про владу через канцелярію. 
Авжеж, про бюрократію!

Я живу і спілкуюся у регіоні де на виборах Янукович мав 96% голосів, а партія Регіонів 75%. 

Правда: 70% виборців Януковича і партії Регіонів не читали передвиборної програми. А з решти 30%, які читали, третина абсолютно нічого не зрозуміла про інтеграційні курси Януковича. І це для них бюрократія.

Проте нині наша вся бюрократія порівнюючи з європейською – квіточки.

Скажімо, усі громадяни України досконало знають і орієнтуються у всіх писаних законах, що існують у нас у державі; добре розуміють і вимагають їх дотримання. Нащо тоді нам районні, міські, обласні та верховні ради? Нащо районні, міські та обласні адміністрації, міліція, прокуратура, суди?

Натомість більшість нас не читає програм, за які голосує. Більше того, ми в більшості своєї навіть не здогадуємось про те, що написано у Конституції про наші громадські права. 

Тому, коли ми чуємо що у короткостроковій перспективі від підписання асоціації з ЄС ми станемо свідками власного скрутного становища, то причина цього – наша безсилість перед бюрократією, але слабкість до корупції.

Та скрутне становище наше буде доти, доки ми не станемо бюрократами. 

Проте, щоб стати бюрократом потрібно не лише знати все, що пишуть бюрократи, але й трактувати написане на власну користь.

Бюрократія навчає бюрократії. Корупція – корупції.

Вчорашні класні батьківські збори показали мені, що більшість від присутніх батьків все ж ще прагнуть справедливості. 

Але на наших батьківських зборах останнім часом почало з’являтися дві справедливості (Чули про подвійні стандарти? Так оце щось подібне до них).

Перша: я бачу справедливість у тому, що вимагаю від місцевих чиновників ремонтувати клас і школу за бюджетні кошти. А той, хто хоче ремонтувати за рахунок свого сімейного бюджету, то проблем нема - нехай ремонтує. 

Друга: той, хто хоче ремонтувати за рахунок сімейного бюджету, бачить справедливість у тому, що, якщо він це хоче, то і решта цього мають хотіти.

Слід згадати й позицію класного вчителя. Вчителька дивним чином на зборах заявляє, що причина по якій вона не хоче бути класною – це я.

Тож нині серйозна заковика у тому, що з точки зору впроваджуваних традицій, приміром я, поки-що не маю права вимагати від того, хто хоче ремонтувати за власний рахунок, щоб ремонт був здійснений по моєму дизайнерському плану. 

Тому, браття й сестри, нам разом потрібно це виправляти, чи не так?
Амінь!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.