Чиє це свято – ПОКРОВА?

09 жовтня 2013, 09:30
Власник сторінки
0
10

Невже не можна його святкувати всією православною спільнотою у мирі та злагоді?

   14 жовтня усі православні і греко-католики святкують релігійне свято Покрова Святої Богородиці. 

За однією з легенд, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом (тоді - язичники) взяли в облогу центр православ’я – Константинополь, намагаючись захопити його. Мешканці столиці Візантії у молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок і вона, з’явившись перед ними, вкрила їх своєю покровою та зробила невидимими. У свою чергу, вражений Аскольд з воїнами, побачивши вказане, прийняли святе хрещення і стали християнами. 

Воістину велике свято християн східного обряду!   

            Проте, у цей же день окремі вітчизняні політичні сили та їх лідери відмічають день створення Української повстанської армії (УПА). Традиційно у столиці та інших містах на вулиці виходять т.зв. «національно-свідомі» українці для святкування цієї дати, їх противники у вигляді комуністів та Вітренківців, а також міліціянти, щоб їх розбороняти. Нерідко ці святкування переростають у банальні кулачні бої.

  Незрозуміло, чому саме ці партійці приватизували це свято. Невже не можна його святкувати всією православною спільнотою у мирі та злагоді?   

Виправити ситуацію, на мою думку, можуть з одного боку православні лідери, які мають закликати українців до взаємопорозуміння та організувати виключно релігійні святкові заходи, а з іншого боку – незаангажовані політики, які сприятимуть церкві в організації святкувань (тільки за умови невикористання політичної агітації і такого іншого).

 Ясно одне: наругу над релігійним святом потрібно припинити! 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.